Ga terug
+ servings

Lamsfilet in Zoutkorst

Feestelijk Italiaans recept voor het bereiden van lamszadel in een zoutkorst
Passieve Tijd1 uur 30 minuten
Totale tijd2 uur 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 692kcal

Ingrediënten

  • 1 lamsfilet
  • 200 gram lamsgehakt
  • 80 gram broodkruim
  • 30 gram kruiden (tijm,basilicum, marjolein, peterselie)
  • 8 dunne plakjes ongezouten spek of pancetta
  • 1 ei

Voor de korst

  • 220 gram grof zeezout
  • 240 gram bloem
  • 30 gram gedroogde kruiden

Instructies

Voorbereiding

  • Bereid de zoutkorst door bloem, zout, eiwitten en water goed te mengen to je een elastisch geheel bekomt. Dan dit mengsel in cellofaan wikkelen en in de koelkast bewaren.
  • Mix het broodkruim met de kruiden.
  • Lamsgehakt goed met ei mengen in kom.
  • Cellofaan uitspreiden. Spek op leggen (20 x 20 cm), dan het brood erop spreiden en er zachtjes op slaan.
  • Ander cellofaan met beetje olie insmeren. Gehakt erop en cellofaan over plooien. Plat slaan tot grootte spek. Op brood leggen.
  • Lamsfilet aan kant erop. Oprollen, eerst lam in gehakt, dan volledig. In cellofaan 1 uur in frigo laten rusten.
  • Het deeg uitrollen met deegrol tot dikte 1cm. Gehakt uit cellofaan en goed in deeg verpakken. Bestrooien met grof zout.
  • Gedurende 30 minuten in oven van 250 °

Afwerking

  • Aan tafel deksel afsnijden en openen. Lam eruit en in plakjes snijden.

Uitrusting

Oven

Notities

Gaat goed samen met zuiderse aardappelen en mange-touts in boter of boontjes in spek gewikkeld.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 692kcal | Koolhydraten: 90g | Eiwit: 39g | Vet: 19g
5 van 2 stemmen