Recept voor Lamsfilet In Zoutkorst.
De lamsfilet wordt uit het lamszadel gesneden. Dat betekent dat we om de lendenwervel heen uitbenen, zo krijgen we twee mooi gelijke lamsfilets. Lamsfilet staat bekend om zijn stevigheid en de mooie rose-rode kleur. Het vlees bevat veel eiwitten, verzadigde vetzuren, vitamine B12 en ijzer. Dit maakt lamsfilet erg gezond.
Lamsfilet moet kort rosé gebakken worden; na het bakken het vlees goed laten rusten om de sappen weer in het vlees terug te laten komen.
naar chefkok Natale, cursus Italiaans voor gevorderden
Lamsfilet in Zoutkorst
Feestelijk Italiaans recept voor het bereiden van lamszadel in een zoutkorst
Porties: personen
Calorieën: 692kcal
Ingrediënten
- 1 lamsfilet
- 200 gram lamsgehakt
- 80 gram broodkruim
- 30 gram kruiden (tijm,basilicum, marjolein, peterselie)
- 8 dunne plakjes ongezouten spek of pancetta
- 1 ei
Voor de korst
- 220 gram grof zeezout
- 240 gram bloem
- 30 gram gedroogde kruiden
Instructies
Voorbereiding
- Bereid de zoutkorst door bloem, zout, eiwitten en water goed te mengen to je een elastisch geheel bekomt. Dan dit mengsel in cellofaan wikkelen en in de koelkast bewaren.
- Mix het broodkruim met de kruiden.
- Lamsgehakt goed met ei mengen in kom.
- Cellofaan uitspreiden. Spek op leggen (20 x 20 cm), dan het brood erop spreiden en er zachtjes op slaan.
- Ander cellofaan met beetje olie insmeren. Gehakt erop en cellofaan over plooien. Plat slaan tot grootte spek. Op brood leggen.
- Lamsfilet aan kant erop. Oprollen, eerst lam in gehakt, dan volledig. In cellofaan 1 uur in frigo laten rusten.
- Het deeg uitrollen met deegrol tot dikte 1cm. Gehakt uit cellofaan en goed in deeg verpakken. Bestrooien met grof zout.
- Gedurende 30 minuten in oven van 250 °
Afwerking
- Aan tafel deksel afsnijden en openen. Lam eruit en in plakjes snijden.
Uitrusting
Oven
Notities
Gaat goed samen met zuiderse aardappelen en mange-touts in boter of boontjes in spek gewikkeld.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 692kcal | Koolhydraten: 90g | Eiwit: 39g | Vet: 19g
Voor een overzicht van alle hoofdgerechten op de site van Een Beetje Beter, klik hier.