Waterkerspuree
Recept afdrukken

Waterkerspuree

Recept voor het bereiden van Waterkerspuree
Totale tijd10 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Modernistisch
Porties: 10 personen
Calorieën: 3kcal
Auteur: Patrick Delhaye

Ingrediënten

  • 150 gram Waterkers
  • 2,3 gram zout
  • 0,2 gram Xanthaangom

Instructies

  • Was en reinig de waterkers.
  • Breng water aan de kook en blancheer gedurende 45 seconden.
  • Haal uit het water en doe in ijsbad.
  • Haal waterkers uit ijsbad, (weeg) en doe in blender.
  • Voeg 0,1 % van het gewicht van de gebledeerde waterkers Xantaangom toe.
  • Maal nu de waterkers en de gom.
  • Doe de puree door een fijne zeef.
  • Verpak eventueel vacuüm en zet in frigo tot gebruik.
  • Doe zout bij de puree net voor opdienen

Uitrusting

Fijne zeef

Notities

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 3kcal
5 van 1 stem