Gepekelde Ajuin

Gepekelde Ajuin

Een makkelijk zurig bijgerechtje als smaaktoevoeger voor veel gerechten.

Pekelen (ook: zouten) is het conserveren van etenswaren door het in te leggen in zout of pekel.

De smaak wordt door het pekelen beïnvloed en door veel mensen gewaardeerd. Hoewel er voor producten als haring en ham betere conserveringstechnieken zijn, wordt pekelen vanwege de smaak nog steeds toegepast — zij het dat sommige producten minder lang gepekeld worden en zo minder schadelijke zouten bevatten.

Gepekelde Ajuin

Gepekelde Ajuin
Passieve Tijd1 uur 30 min
Totale tijd1 uur 40 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 10 personen
Calorieën: 5kcal

Ingrediënten

  • 10 lente-uitjes
  • 3 Rode babiuitjes
  • 400 gram Water
  • 400 gram Witte wijn azijn
  • 80 gram Suiker
  • 20 gram Zout
  • 4 gram Zwarte peperkorrel
  • 4 gram Korianderzaadjes

Instructies

  • Meng het water, de azijn, suiker en zout, de koriander en peper en doe in frigo
  • Snij rode uitjes in 4 en doe de laagjes uit elkaar. Verwijder de membranen.
  • Maak de lente-uitjes schoon en snij in 2 in de lengte.
  • Doe de uitjes minstens 90 minuten in de pekel

Notities

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 5kcal | Koolhydraten: 1g
4 van 1 stem

Geef een reactie