Deze Gepekelde Ajuin is een gemakkelijk zurig bijgerechtje dat als smaaktoevoeger voor veel gerechten kan dienen.
Pekelen (ook: zouten) is het conserveren van etenswaren door het in te leggen in zout of pekel.
De smaak wordt door het pekelen beïnvloed en door veel mensen gewaardeerd. Hoewel er voor producten als haring en ham betere conserveringstechnieken zijn, wordt pekelen vanwege de smaak nog steeds toegepast — zij het dat sommige producten minder lang gepekeld worden en zo minder schadelijke zouten bevatten.
Gepekelde Ajuin
Gepekelde Ajuin
Porties: personen
Calorieën: 5kcal
Ingrediënten
- 10 lente-uitjes
- 3 Rode babiuitjes
- 400 gram Water
- 400 gram Witte wijn azijn
- 80 gram Suiker
- 20 gram Zout
- 4 gram Zwarte peperkorrel
- 4 gram Korianderzaadjes
Instructies
- Meng het water, de azijn, suiker en zout, de koriander en peper en doe in frigo
- Snij rode uitjes in 4 en doe de laagjes uit elkaar. Verwijder de membranen.
- Maak de lente-uitjes schoon en snij in 2 in de lengte.
- Doe de uitjes minstens 90 minuten in de pekel
Notities
Als voorgerecht met zalm Mi-Cuit, mierikswortelzalf en waterkerspuree
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 5kcal | Koolhydraten: 1g
Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier