Langzaam gegaard ei aan 64 graden met truffelsaus

Langzaam gegaard ei aan 64 graden met truffelsaus

Dit tot 64 graden gegaard ei smaakt voortreffelijk en is eenvoudig te maken.

Je hebt enkel een sousvide-apparaat nodig die zeer nauwkeurig de temperatuur beheerst, en een ei. Je verwarmt het ei langdurig (minstens drie kwartier) op een constante temperatuur van 64 graden, zodat het ei door-en-door 64 graden wordt. Hierbij is de dooier gestold maar het eiwit nog niet en daardoor veel smakelijker. De crux zit hem in de constantheid en langdurigheid van de blootstelling aan 64 graden: wordt het te heet (ook al duurt dat niet lang) dan begint het eiwit hard te worden, duurt het te kort dan stolt de dooier niet omdat de warmte niet is doorgedrongen tot het binnenste van het ei.

Langzaam gegaard ei aan 64 graden met truffelsaus

In sousvide bereid eitje met truffelsaus
Passieve Tijd1 uur
Totale tijd1 uur 5 min
Gang: Voorgerecht
Keuken: Belgisch, Modernistisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 306kcal

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 250 gram room
  • 1 potje truffelpuree
  • 2 sneden sneden brood
  • 20 gram boter
  • 75 gram garnaaltjes

Instructies

  • Doe het ei 60 minuten in sous-vide bad aan 64 graden.
  • Doe ondertussen room en truffelpuree in pan en kook in.
  • Snij brood in soldaatjes en bak even aan in boter
  • Doe saus in bordjes, daarop ei en enkele soldaatjes en garnaaltjes

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 306kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 11g | Vet: 27g
5 van 1 stem

Geef een reactie