In Microgolf gepocheerd eitje

In Microgolf gepocheerd eitje

Hier een trucje om snel en eenvoudig eieren te pocheren.

Op een klassieke manier eieren pocheren is best wel omslachtig: water aan de kook brengen met azijn, de temperatuur laten zakken tot net onder het kookpunt (anders spat het ei uiteen wanneer je het in het water dropt), een draaikolk maken in het water, elk eitje breken in een apart kommetje,…

Met behulp van een microgolf kan het veel eenvoudiger.

In Microgolf gepocheerd eitje

Hoe eenvoudig een eitje pocheren in de microgolf.
Voorbereidingstijd1 min
Bereidingstijd1 min
Totale tijd3 min
Gang: Bijgerecht, Voorgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 1 persoon
Calorieën: 71kcal

Ingrediënten

  • 13 cl water
  • 1 ei

Instructies

  • Doe het water in een koffietas.
  • Breek het ei in de met water gevulde tas en zet er een deksel op (ondertasje).
  • Doe in microgolf (met vermogen van 750 Watt) gedurende 1 minuut
  • Haal het ei uit de tas en dien op

Uitrusting

Microgolf

Notities

De exacte kooktijd is afhankelijk van het vermogen van de microgolfoven.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 71kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 6g | Vet: 5g
5 van 1 stem

3 gedachten over “In Microgolf gepocheerd eitje”

  1. Beste

    Kan je dit met 4 of 6 eieren tegelijkertijd doen? Blijft de tijd dan gelijk aan 1 minuut op 750W?
    Of moet je 1 per 1 uitvoeren?

    Dank voor uw feedback

    1. Aangezien de te verwarmen hoeveelheid groter is zal de tijd ook langer zijn. Hoelang weet ik niet. Ik zou de tijd Telkens met 10 seconden verlengen tot het goed is.

Geef een reactie