Zalm Met Paprikasaus

Zalm Met Paprikasaus

Een recept voor Zalm Met Paprikasaus. Gebruik bij voorkeur zalm met het vel er nog aan. Tenzij je je zalm wilt pocheren haal je de huid er best nooit vanaf. Ten eerste omdat de huid van de zalm boordevol omega 3 en vitamine B en D zit, ten tweede omdat de huid dient als een soort beschermlaagje tussen het vlees en de hete pan. Daarnaast is het ook gewoon heel lekker! Verwarm de pan voor en leg je stuk zalm met de huid naar beneden in de pan. Laat de huid wat krokant worden en draai hem daarna om. Door de huid is het ook veel makkelijker om het stukje zalm op te tillen met een spatel. Waak erover de zalm niet te veel te bakken! Met een vork kan je perfect zien wanneer een stuk zalm klaar is of niet, maar de kans is groot dat de zalm dan helemaal uit elkaar valt. Probeer met een ijzeren cakeprikker in de zalm te prikken en leg hem dan tegen je onderste lip. Voelt de prikker heet aan? Dan is de zalm waarschijnlijk klaar. Als de prikker koud of lauw aanvoelt, dan moet je de zalm nog wat langer laten bakken.

Voor dit recept voor Zalm met Paprikasaus serveren we de zal met een saus van rode paprika. Zalm combineert heerlijk met deze mooie, zachte, romige saus. De saus kan gemakkelijk (lang) op voorhand bereid worden.

Zalm Met Paprikasaus

Recept voor het bereiden van zalm met een romige paprikasaus
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 8 personen
Calorieën: 555kcal

Ingrediënten

 • 8 zalmfilets van ongeveer 150 gr ieder
 • 3 rode paprika’s
 • 1 dl room
 • 150 gram boter
 • 1 ui
 • peper
 • zout
 • bouillon
 • olijfolie
 • paprikapoeder

Instructies

Voorbereiding

 • De paprika’s in hun geheel gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden plaatsen. Nadien in een plastieken zak doen, deze afsluiten en 30 minuten laten rusten. Dan pellen en de zaden en lijsten verwijderen.
 • Ui fijnsnijden. In een pan de ui aanbakken met wat boter, paprika’s erbij en een beetje bouillon.
 • Doe als de paprika’s gaar zijn de boter in de pan doen en laat deze smelten. Doe ook de room in de pan en laat nog een tweetal minuutjes koken.
 • Dan alles door de mixer halen en vervolgens door een fijne zeef halen.
 • Bijkruiden met paprikapoeder.

Afwerking

 • Zalm met peper en zout inwrijven.
 • Olie in pan verwarmen.
 • Zalm aanbakken. Eerst met de huid naar beneden in de pan. Draai na ongeveer 3 minuten om en bak dan nog 3 minuten.
 • Saus op bord doen en zalm op de saus plaatsen.

Uitrusting

Oven
Mixer
Fijne zeef

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 555kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 30g | Vet: 46g
4.10 van 10 stemmen

Voor een gelijkaardige bereiding van zalm en paprika in de Thermomix, klik hier. Voor een feestelijkere versie van dit recept ga naar het recept Timbaal van zalm met paprikasaus. Voor een overzicht van alle voorgerechten op deze website, klik hier.

8 gedachten over “Zalm Met Paprikasaus”

  1. Denise, blij dat het je gesmaakt heeft. Ik vind het ook een heel lekker recept. Het is ook heel geschikt om voor veel personen ineens klaar gemaakt te worden.

 1. Super lekker, heb het gecombineerd met een wok van sperziebonen, champignons,knoflook en balsamico en lekker gekruide bintjes in de oven.
  Dirk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *