Waterkerspuree

Waterkerspuree

Dit recept voor Waterkerspuree komt uit de modernistische keuken. De waterkers wordt gekookt en vervolgens in de blender fijn gemalen waarna er Xantaangom aan toegevoegd wordt.

Waterkers wordt meestal in salades verwerkt maar als puree komt de waterkers ook heel goed tot zijn recht.

Xanthaan is een gom die je kan gebruiken als verdikkingsmiddel. In de voedingsmiddelenindustrie wordt xanthaangom toegevoegd aan voedingsmiddelen zoals ketchup, sauzen, bouillon en drankjes.

Xanthaangom is oplosbaar in koud water en kan gecombineerd worden met andere gomsoorten. Verder is Xanthaangom populair in de moleculaire keuken omdat het zeer sterk kan aandikken. Koud en in een kleine concentraties levert het stevige, niet goed vloeibare vloeistoffen op.

Waterkerspuree

Recept voor het bereiden van Waterkerspuree
Totale tijd10 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Modernistisch
Porties: 10 personen
Calorieën: 3kcal

Ingrediënten

  • 150 gram Waterkers
  • 2,3 gram zout
  • 0,2 gram Xanthaangom

Instructies

  • Was en reinig de waterkers.
  • Breng water aan de kook en blancheer gedurende 45 seconden.
  • Haal uit het water en doe in ijsbad.
  • Haal waterkers uit ijsbad, (weeg) en doe in blender.
  • Voeg 0,1 % van het gewicht van de gebledeerde waterkers Xantaangom toe.
  • Maal nu de waterkers en de gom.
  • Doe de puree door een fijne zeef.
  • Verpak eventueel vacuüm en zet in frigo tot gebruik.
  • Doe zout bij de puree net voor opdienen

Uitrusting

Fijne zeef

Notities

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1Portie | Calorieën: 3kcal
4.80 van 5 stemmen

Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *