Quiche met Tomaatjes en Mascarpone

Quiche met Tomaatjes en Mascarpone

In dit recept voor een Quiche met Tomaatjes en Mascarpone gebruiken we kerstomaatjes die we vooraf al bakken om de smaak zo uitgesproken mogelijk te maken. Dit contrasteert mooi met de zachte smaak van de mascarpone kaas.

Een quiche is een hartige open taart, meestal gemaakt met een zanddeegbodem van bloem, water en boter. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room. Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis en meestal ook kaas aan toegevoegd. Quiche wordt meestal warm, maar ook wel afgekoeld opgediend.

De meest bekende quiche is de Quiche Lorraine, waarbij spek en kaas de hoofdingrediënten vormen. Een Quiche Alsacienne is een Quiche Lorraine met ui. Tarte flambée (Duits: Flammkuchen) is een met Quiche vergelijkbaar product, al lijkt Tarte flambée meer op pizza.

Quiche is afkomstig uit Lotharingen, wisselend een Duitse of een Franse streek. De verfranste naam is afgeleid van een woord uit de streektaal dat verwant is aan het Duitse woord Kuchen (koek).

Quiche met Tomaatjes en Mascarpone

Recept voor het bereiden van een quiche met tomaatjes en mascarpone
Pasieve Tijd55 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Belgisch, Frans
Trefwoord: Quiche
Porties: 4 personen
Calorieën: 276kcal

Ingrediënten

  • 250 gram kerstomaten
  • 2 pakken korstdeeg
  • 500 gram mascarpone + eventueel parmezaanse
  • 5 eieren
  • basilicum
  • 1 takje rozemarijn

Instructies

Voorbereiding

  • Halveer de kerstomaatjes, doe er peper en zout en olijfolie op. Doe 25 minuten in oven van 180 graden.
  • Bekleed taartvorm met deeg, bakpapier erop, bonen erop. Bak blind gedurende 15 minuten.
  • Klop eieren en mascarpone luchtig. Kruiden erbij + peper en zout.
  • Doe tomaatjes en kaas-eiermengsel op het deeg in de taartvorm.

Afwerking

  • Bak gedurende 15 minuten.

Uitrusting

Oven

Notities

Doe een beetje parmezaanse bij de mascarpone om een sterkere smaak te bekomen. je kunt ook nog wat gekookte brocolli toevoegen.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 276kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 14g | Vet: 17g
4.17 van 12 stemmen

Voor een overzicht van alle voorgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *