Wild Ragout van Everzwijn

Wild Ragout van Everzwijn

Het is herfst, wildseizoen en ik heb nog maar net een Thermomix gekocht. Vandaar dit recept voor Wild Ragout van Everzwijn.

Dit recept komt van Nicole van Thermomix Benelux (Week 49)

Wild Ragout van Everzwijn

Ragout van Everzwijn bereid in een Thermomix
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 50 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 4
Calorieën: 420kcal

Ingrediënten

  • 100 gram ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram olijfolie
  • 800 gram everzwijn, in stukken gesneden
  • 5 gram gedroogde kruiden: thijm, basilicum, rozemarijn, enz...
  • 2 laurierblaadjes
  • 400 gram wortelen in schijfjes
  • 30 gram tomatenconcentraat
  • 800 gram tomatenblokjes blik
  • 100 gram rode wijn

Instructies

Voorbereiding

  • Ui en knoflook in de beker doen.
    Stel TM in: 3 sec. / snelheid 5
  • Olie toevoegen.
    Stel TM in 3 min. / Varoma / snelheid 1
  • Everzwijn in stukken, kruiden, zout, peper en laurierblad toevoegen
    Stel TM in 6 min. /Varoma / linksdraaien / snelheid 1
  • Wortelen, tomatenconcentraat, tomatenblokjes en wijn toevoegen.

    Zet het mandje erop om spatten te voorkomen.
    Stel TM in 45 min. /100°C / linksdraaien / snelheid 1

Afwerking

  • Laurierblaadjes eruit nemen en bijkruiden naar smaak. Direct opdienen. Of laten afkoelen en opwarmen.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 420kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwit: 43g | Vet: 15g
5 van 1 stem

Geef een reactie