Deze tartaarsaus uit Thermomix en is lekker bij fishsticks, maar ook als dressing bij een groentenslaatje. Ook een ideaal gezel bij het pakje frieten van de frituur.
Strikt genomen is het geen tartaarsaus maar een remouladesaus. Er ontbreekt immers een ei om van tartaarsaus te spreken. Tartaarsaus is hetzelfde als remoulade, alleen wordt er dan nog hardgekookt ei toegevoegd.
In totaal levert de bereiding ongeveer 280 gram op. Deze saus kan een week in de koelkast bewaard worden.
Recept naar http://www.thermomixbenelux.com/recipe/tartaar-saus/
Tartaarsaus
Ingrediënten
- 20 gram augurk ingelegd op azijn
- 1 handvol verse peterselie
- 1 handvol verse bieslook
- 1 handvol verse dragon
- 1 ei
- 8 gram mosterd 8 gr komt overeen met 1 tl
- 10 gram citroensap vers geperst, 10 gr komt overeen met 2 tl
- 2 gram zout
- 1 beetje gemalen peper
- 10 gram witte wijn azijn 10 gr komt overeen met 2 tl
- 200 gram druivenpitolie
- 10 gram uitgelekte kappertjes
Instructies
- Doe de augurk in de mengbeker:
Mix 5 sec. / snelheid 5, zet opzij. - Doe de peterselie en de bieslook in de mengbeker.
Mix 3 sec. / snelheid 7. - Duw het geheel met de spatel naar onder
Voeg het ei, de mosterd, het citroensap, dragon, zout, peper en azijn toe. - Neem een kannetje en zet die op de mengbeker deksel. Weeg de olie erin af en zet opzij.
Mix 2-3 min. / snelheid 5 en giet de olie op het mengbeker deksel (met de maatbeker erin) zodat de olie alles emulsioneert door druppel per druppel op de draaiende messen valt. - Duw het geheel met de spatel naar onder.
Voeg de kappertjes en de gehakte augurk toe en stel in:
Mix 5 sec. / omgekeerd draaien en snelheid 3. - Doe alles in een weckpot of andere pot en laat afkoelen in de koelkast om daarna te gebruiken
Uitrusting
Voedingswaarden per Portie
Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een Thermomix, klik hier. Voor een overzicht van alle sausen, klik hier.
Prachtige website, hoop op meer recepten
Bedankt voor het compliment. En weldra inderdaad nog veel meer recepten. Ondertussen kun je je behelpen met de bestaande gerechten uit mijn oude site (via menu-item ‘Gerechten’)
Dit is geen tartaar maar een remoulade