Gepersilleerde Tomaten

Gepersilleerde Tomaten

Persillade is een Franse kruidenmix. Het dankt zijn naam aan het basisingrediënt, peterselie (persil in het Frans). Persillade is een heerlijke smaakmaker bij allerlei gerechten. Het past goed bij lamsvlees

Naast de peterselie wordt vaak knoflook, ui, azijn of mosterd  en olijfolie gebruikt. Het wordt veel in de Franse en Griekse keuken gebruikt om aan het einde van de bereiding aan een gerecht toe te voegen. Eenmaal bereid kan het mengsel minstens tien dagen in de koelkast bewaard worden.

Gepersileerde Tomaten

Gepersileerde Tomaten
Totale tijd30 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 75kcal

Ingrediënten

  • 4 tomaten kersttomaatjes kunnen ook, Verdubbel dan het aantal
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd

Instructies

Voorbereiding

  • Hak het teentje knoflook en de peterselie fijn.
  • Meng knoflook, peterselie,paneermeel, mosterd en olie door elkaar (=persillade).
  • Indien je kerstomaten gebruikt: snij het hoedje af van de tomaat en bestrijk met de persillade.
  • Indien je grote tomaten gebruikt: snij in tweeën en bestrijk de binnenzijdes met de persillade

Afwerking

  • Zet de tomaten onder de grill tot persillade gekleurd is.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 75kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 3g | Vet: 4g
5 van 1 stem

Geef een reactie