Mosterdsaus is een van de vele sausen die gemaakt kunnen worden op basis van een demi-glace saus; Persoonlijk vinden we dat ze erg goed samengaat met lam.
De mosterd is hier de belangrijkste smaakmaker, dus de keuze van de mosterd bepaalt grotendeels de smaak van de saus. Er bestaan verschillende soorten mosterd al naar gelang de structuur en het soort mosterdzaad. Ook kunnen verschillende andere smaakmakers verwerkt worden in de mosterd. Grosso modo zijn er zachte mosterds en is er de veel pikantere Dijon mosterd. Wij verkiezen voor dit recept de zachtere soort. Ook een graanmosterd is heel geschikt.
Mosterdsaus
Mosterdsaus op basis van demi-glace
Porties: personen
Calorieën: 431kcal
Ingredients
- 500 ml demi-glacesaus; Klik hier voor recept demi-glace saus
- 2 eetlepels (graantjes)mosterd
- 125 ml culinaire room
- 1 snuifje Peper
Instructions
Voorbereiding
- Zet de demi-glace saus op het vuur en laat eventueel tot de helft inkoken.
- Voeg de room toe en de mosterd en laat indikken tot sausdikte.
Afwerking
- Verwarm de saus.
Notes
Voor wie zelf mosterd wil maken, kan daarvoor hier het recept vinden.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 431kcal | Koolhydraten: 61g | Eiwit: 19g | Vet: 12g
Voor een overzicht van alle sausen op de site Een beetje Beter, klik hier.