Mosterdsaus

Mosterdsaus

Mosterdsaus is een van de vele sausen die gemaakt kunnen worden op basis van een demi-glace saus; Persoonlijk vinden we dat ze erg goed samengaat met lam.

De mosterd is hier de belangrijkste smaakmaker, dus de keuze van de mosterd bepaalt grotendeels de smaak van de saus. Er bestaan verschillende soorten mosterd al naar gelang de structuur en het soort mosterdzaad. Ook kunnen verschillende andere smaakmakers verwerkt worden in de mosterd. Grosso modo zijn er zachte mosterds en is er de veel pikantere Dijon mosterd. Wij verkiezen voor dit recept de zachtere soort. Ook een graanmosterd is heel geschikt.

We maken deze saus in les 5 van de kookcursus Een Beetje Beter.

Mosterdsaus

Mosterdsaus op basis van demi-glace
Totale tijd15 min
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 431kcal

Ingrediënten

  • 5 dl demi-glacesaus Zie recept voor demi-glace saus
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1,5 dl lichte culinaire room
  • 1 snuifje Peper

Instructies

Voorbereiding

  • Zet de demi-glace saus op het vuur en laat tot de helft inkoken.
  • Voeg de room toe en de mosterd en laat indikken tot sausdikte.

Afwerking

  • Verwarm de saus

Notities

Voor wie zelf mosterd wil maken, kan daarvoor hier het recept vinden.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 431kcal | Koolhydraten: 61g | Eiwit: 19g | Vet: 12g
5 van 2 stemmen

Voor een overzicht van alle sausen op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie