Dragonsaus is een van de vele sausen die gemaakt kunnen worden op basis van een demi-glace saus; Persoonlijk vinden we dat ze erg goed samengaat met lam.
Dragon is vooral bekend uit de klassieke Franse keuken en wordt gebruikt in vis-, vlees-, kip- en eiergerechten, schelpdieren, peulvruchten, salades, sauzen, vinaigrettes, en in tomatengerechten. Een bearnaise-, tartaar-, remoulade- of gribichesaus zonder dragon is ondenkbaar en wie is er niet vertrouwd met die overheerlijke smaak van dragonazijn. Wees een beetje zuinig met dragon in je gerechten: dragon (die een pittige zoetzure maar ook tegelijk bittere smaak heeft) overheerst nogal vlug de andere smaken. Dragon gebruik je het liefst zo vers mogelijk, daar het anders veel van zijn aroma verliest.
We maken deze saus in les 5 van de kookcursus Een Beetje Beter.
Dragonsaus
Ingrediënten
- 500 ml demi-glacesaus; Zie hier voor recept demi-glace saus
- 16 gram dragonblaadjes
- 125 ml lichte culinaire room
Instructies
Voorbereiding
- Zet de demi-glace saus op het vuur en laat tot de helft inkoken.
- Voeg de room toe en laat indikken tot sausdikte.
- Snij ondertussen de dragonblaadjes fijn.
- Laat de saus staan tot gebruik.
Afwerking
- Verwarm de saus. Voeg de dragonblaadjes toe.
Voedingswaarden per Portie
Voor een overzicht van alle sausen op de site Een beetje Beter, klik hier.
fantastische site, heel leerrijk! echt knap!
Dank je wel Corina.