Vis in Papillot BBQ

Vis in Papillot op BBQ

Met deze vis in papillot gaan alle groenten garen door het kookvocht, zijnde de wijn en de room. De stoom zal ervoor zorgen dat de vis en de groenten in een mum van tijd gaar zijn. Daarbij komt, omdat de papillot goed afgesloten is, dat de smaken enorm behouden blijven. Enige nadeel, of liever gevaar, is dat je altijd goed moet opletten met een papillot om je niet te verbranden. Gebruik daarom liever 2 vellen aluminiumfolie op elkaar. We bereiden de vis op een BBQ of Kamado. Eerder hebben we hier op deze site al een bereiding van vis in papillot in een oven geplaatst.

En papillote betekent dat je ingrediënten gaar stoomt in een afgesloten pakketje op de barbecue of in de oven. Met deze bereidingswijze behouden de voedingsmiddelen optimaal hun smaak, vitaminen en mineralen. De pakketjes kun je maken van bakpapier of aluminiumfolie. Of heel decoratief van bananenblad of druivenblad. De papillot is onder andere erg geschikt voor het bereiden van vis, groenten en in plakjes gesneden aardappels. Door aan het pakketje wat vocht toe te voegen, blijven de ingrediënten lekker mals. Je kunt hierbij denken aan een paar eetlepels bouillon, wijn of een beetje olie.

In dit filmpje kun je leren hoe je een papillot kunt dicht vouwen.

Vis in papillot

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Voorgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: BBQ
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 porties vis zonder vel, kabeljauw, zalm, lotte tongfilets bvb
  • 8 mosselen
  • 75 ml witte wijn
  • 75 ml visfumet
  • 90 ml volle room
  • 1 wortel, julienne gesneden
  • 1 ui, julienne gesneden
  • handvol prei, julienne gesneden
  • 4 kleine trostomaatjes
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Maak de BBQ klaar om direct te grillen op een temperatuur van 180 – 205°C
  • Eventueel kan je de groeten al op voorhand aanstoven voor extra smaak.
  • Maak per portie een rechthoek van twee vellen aluminiumfolie. Smeer met je vinger wat olie aan het oppervlak waar de vis komt te liggen.
  • Kruid de vis flink met peper en zout aan beide kanten en leg deze dan op het gedeelte met olie. Bedek de vis rijkelijk met de groenten.
  • Leg de tomaten en mosselen bij de vis.
  • Overgiet met een scheutje witte wijn, visfumet en daarna met room.
  • Vouw de papillot stevig dicht en plaats direct boven de kolen.
  • De vis is (afhankelijk van de dikte) na een 10-tal minuten klaar. Wees voorzichtig als je de papillot van de BBQ haalt, omdat de folie kan scheuren en je zo de hete room over jou kan krijgen!

Uitrusting

Kamado
Aluminiumfolie

Notities

Om een heerlijke barbecue-smaak toe te voegen aan de papillot leg je de vis eerst even op de BBQ en schroei je die dan langs beide kanten dicht.
Nog geen beoordelingen

Voor een overzicht van alle voorgerechten op deze site, klik hier. Voor een overzicht van alle andere recepten die met een kamado klaargemaakt worden, klik hier.

1 gedachte over “Vis in Papillot op BBQ”

  1. Pingback: Vis in Papillot - Een Beetje Beter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept