Tom Yam Soep

Tom Yam soep

Tom Yam, ook wel Tom Yum is een pikante heldere soep, uit de Thaise keuken. Het wordt gezien als een van de bekendste Thaise gerechten. Ook in de buurlanden Laos, Maleisië, Singapore en Indonesië wordt tom yum geserveerd. Dit gerecht wordt bereid in les 9 van de Kookcursus Een Beetje Beter

naar Apple’s Thaise kookcursus

Tom Yam soep

Een pikante heldere soep, uit de Thaise keuken. Met kip of scampi.
Totale tijd20 min
Gang: Soep
Keuken: Thais
Porties: 1 persoon
Calorieën: 245kcal

Ingrediënten

  • 80 gram kipfilet in blokjes
  • of
  • 5 scampi
  • 1 stengel citroengras schuin gesneden in stukjes van 3 cm
  • 4 stukjes talanka in sneetjes
  • 2 kaffir lime blaadjes.
  • 2 champignons in schijfjes gesneden
  • 0,25 liter kippenbouillon (1/4 liter =2,5 pollepels)
  • 0,25 sjalot in stukjes gesneden
  • snuifje Chilipoeder
  • 2 kl vissaus
  • 1 kl chili-olie

Instructies

Voorbereiding: Klaarmaken van groenten en kip of scampi

  • Snij de groenten zoals aangegeven.
  • Snij de kipfilet in blokjes of maak de scampi schoon.

Afwerking

  • Doe het water of de bouillon in de wol en Breng aan de kook.
  • Wanneer het kookt, doe achtereenvolgens in de wok:
    Het citroengras,
    de talanka
    de limeblaadjes
    sjalot
    chili-olie
    champignons
    chilipoeder
    De kip of vis
    De vissaus


  • Laat nog wat koken.

Uitrusting

Wokpan

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 245kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 22g | Vet: 15g
5 van 1 stem

Geef een reactie