Pizza a Napoli

Een dagje Napels in de regen. Het is eens wat anders. Maar weer of geen weer, om pizza te eten doet dat er eigenlijk niet toe. We trokken naar de via Tribunale in het historisch centrum van Napels, met zijn nauwe steegjes, kleine winkeltjes, kapelletjes met paterke Pio in de hoofdrol, met zelfs in regenweer de was die te drogen hangt over de straten, en met Driesje Mertens in de vele ‘kerststalletjes’ .
‘s Middags pizza gegeten bij Gino Sorbillo Via Dei Tribunali 32 en volgens de vele bordjes op de voorgevel zou dit de beste pizzeria in town – in dit geval citta- zijn. De lange wachtrij spreekt dit alvast niet tegen. En de pizza was inderdaad alles wat je van een goede pizza mag verwachten. Een absolute aanrader. Vele variëteiten op basis van verschillende soorten kaas.

Webadres: http://www.sorbillo.it/

Sorbillo

 

‘s Avond bij Dal Presidente Pizzeria,Via Dei Tribunali 120 geweest. De naam is er omdat de president, lees Bill Clinton, langs geweest is. Maar niet enkel Bill is er geweest, ook Magic Johnson en niet te vergeten de one and only Dries Mertens, speler van Napoli en in lang vervlogen tijden van Bleydenberg Wilsele is er geweest. En nog tal van anderen, gelet op de foto’s aan de muren.

De pizza vond ik iets minder dan die van Sorbillo, maar mijn echtgenote sprak mij tegen. En aangezien we niet over smaken discuteren, laten we het op een gelijkspel houden. Al verkiest Driesje misschien een overwinning ….

Website http://www.dalpresidentepizzeria.it/

President

Wie wat mooie foto’s van Napels wil zien, gamaakt door Annie Vercruysse kan hier klikken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *