Eten en drinken in Rome

Enkele leuke adresjes om te eten en drinken in Rome. Het gaat om adresjes die NIET in het centrum van Rome zijn, maar in de studentenwijk San Lorenzo, de hippe Trastevere wijk, het uitgangscentrum aan de andere kant van de stroom, en aan de kust van Rome: Ostia Lido. Tenslotte nog twee adresjes aan de Via Appia Antica .

Broodjes en Italiaanse delicatessen in San Lorenzo

Het eerste pareltje is een eenvoudige broodjeszaak in de San Lorenzo wijn in de buurt van La Sapiensa, de universiteit van Rome. Het gaat om Ciacco&Bacco, Via dei Ramni 28 te 00185 Roma.

Website: https://nl-nl.facebook.com/CiaccoBacco-San-Lorenzo-865095673532076/

Google Maps: https://goo.gl/maps/oe3JgoWjaTH3FEwG7

De zaak heeft slechts 10 stoelen, 5 tafeltjes en 3 koeltogen. Bij goed weer staan ook nog 5 tafeltjes buiten. Je kunt er vooral broodjes en koude schotels met Italiaanse kazen en vleeswaren eten aan ontzettend lage prijs voor heel goede kwaliteit zoals enkel in Italië kan. De honing met truffel was een aangename bijkomstigheid. Onderstaande foto toont de “kleine” schotel aan 10 Euro.

CiaccoBacco

Vismenu in Rome

In diezelfde SAN Lorenzo wijk kun je terecht voor een heerlijk vismenu in restaurant Zerozero100, Via del Verano, 27, 00185 Roma. Het is wel even zoeken naar het juiste adres, maar het loont de moeite: Drie gangen aan 25€ waarvan de primi bestond uit 4 kleine gerechtjes: tartaar van tonijn, carpaccio van zeebaars, gefrituurde rode poon en gegrilde inktvis.

Website zerozero100biz.

Google Maps: https://goo.gl/maps/A8dTbq7GTP2TwvQK8

Primi di pesce

Eten tussen de Romeinen

What’s in name: Soulkitchen is de naam van een gezellige eetgelegenheid in de Via dei sabelli 193 in de San Lorenzo wijk in Rome. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is dit een typisch Italiaans restaurant met specialiteiten uit de Puglia. Je treft er uitsluitend locals aan en dit meestal in groepen. De antipasti zijn zeer aan te raden, met een speciale vermelding voor de burrata. En voor de prijs moet je het niet laten, 70€ voor twee voor voorgerecht, hoofdgerecht en een fles wijn. Op de foto een steak Piemontese, een smaakbom die laat weten hoe vlees met een smaak smaakt.

Website: https://www.facebook.com/lacucinadellanima/?ref=page_internal

Google Maps: https://goo.gl/maps/2rBwajL9ZQ1ZfYuMA

En voor de lekkerste Tiramisu: De Roze Panter

Voor de lekkerste Tiramisu ter wereld (die ik ooit gegeten heb) kun je in diezelfde wijk terecht bij La Pantera Rosa, Piazzale del Verano 84 te 00185 Roma.

Naast die tiramisu kun je er ook genieten van uitstekende gefrituurde gerechten, uitsluitend thuis bereid: supplì, aardappelkroketten, courgettebloemen op Romeinse wijze met ansjovis en mozzarella, gepaneerde kabeljauwfilets en andere gepaneerde groenten, zoals artisjokken.

Website: https://ristorantelapanterarosa.it/

Google Maps: https://goo.gl/maps/AXErnGCJQt1gyGUA7

Bistecca Fiorentina in Trastevere

Een ander leuke plaats is La Tavernetta 29 Da Tony e Andre, in de  Via Della Pelliccia 29a in Trastevere, de hippe wijk aan de andere kant van de Travere. In een buurt waar het wemelt van de toeristentraps is dit nog engszins vrij autenthiek. Je kunt er heerlijke saltimbocca eten aan 10€ en het is ook mogelijk een bistecca Fiorentiana voor één persoon te bestellen (600 gram, 30€).

Website: https://la-tavernetta-29-da-tony-e-andrea.eatbu.com/?lang=nl#map

Google Maps: https://goo.gl/maps/RtzAGby3Raks9wxc6

Bistecca Fiorentina

En één adres om te aperitieven in Trastevere: Big Hilda Cafe

Tussen 17:30 tot 20 uur is er Happy Hour in deze gezellige taverne in hartje Trastevere, Vicolo del Cinque 33, 00153 Roma. Zowel wat aperitieven, wijn als bier betreft. Je kunt er zowel binnen als buiten zitten. Beware of the B52’s.

Website: https://www.facebook.com/Big-Hilda-143894495658778/

Google Maps: https://goo.gl/maps/gFc8b3BNeDsKmF2T9

 

Gefrituurde Vis aan de kust in Ostia Lido

Een ander leuk adresje, dit keer aan zee in Ostia Lido. Je kunt daar naartoe gaan met de trein vanuit het treinstation naast de metrohalte Piramide. Een gewoon bus-,tram- metroticket volstaat.

Het strand is niet het meest mooie van Italië, maar geschikt om in de buurt van Rome even uit te waaien en op het terras te genieten van een Aperol Spritz.  Wij gaan graag naar een eenvoudige tavola Caldo waar enkele eenvoudige warme gerechten aangeboden worden zoals de gefrituurde vis. Het staat wel niet op de kaar maar ze hebben er ook varkenskotelet, hier bistecca genoemd.

Het gaat om El Miramar, Lungomare Paolo Toscanneli 15. Een website hebben ze wel niet 🙂

Google Maps: https://goo.gl/maps/EhTyfPkiwtRnB1eX8

Pesce Fritta

Voor enkel foto’s over de Lido aan de hand van Annie Vercruysse kun je hier klikken.

Aperitieven in Ostia Lido

Ook in Ostia Lido is het Dea Café, Piazza Anco Marzio 11, 00122 Lido di Ostia RM. Je kunt er heerlijk aperitieven in de zon. Voor 2 Aperol spritz-en één tagliatelle misto betaal je slechts 12 €.

Website:  DeaCafe | Facebook

Google Maps: https://goo.gl/maps/VgTP3oFEX3RueF5DA

In de tuin van de mooiste (en oudste) straat van Rome: il Giardino Di Giulia E Fratelli

Kiosk gelegen in het hart van de Appia Antica- Via Appia Antica 176 te 00179 Roma- voor het mausoleum van Cecilia Metella. Onderstaande foto zegt genoeg. Heerlijk relaxen in een tuin met sinaasappelbomen, barbeque en geruite tafelkleedjes op de tafels. Meer Italië vind je niet in Rome. Aan te raden: de lasagne en de worstjes.

Of zoals ze zelf zeggen:

Perché le Cose belle,
le Parole importanti,
le Persone che riempiono il cuore
vanno ricordate tanto e spesso.

Website: https://www.facebook.com/ilgiardinodigiuliaefratelli/

Google Maps: https://goo.gl/maps/oFE6RQr8rqspgxto7

Last but not least: Trattoria Qui Nun Se More Mai

En in diezelfde Via Appia (Via Appia Antica 198 te 00179 Roma RM) is deze authentieke trattoria te vinden. Ge er niet naartoe wanneer je haast heb, want de bediening is niet zo snel. Maar daardoor heb je tijd genoeg om ten volle te genieten. Dolce far niente op zijn best. Bestel zeker een antipasto van het huis en de worstjes met provollonekaas en de aardappeltjes van de grill. Kies een plaatsje naast de grill of in de gezellige tuin. Wel best reserveren op voorhand.

Website https://www.facebook.com/quinunsemoremai/

Google Maps: https://goo.gl/maps/hpnAvLGhoARgRQN48


Wie geïnteresseerd is in de Italiaanse keuken kan hier klikken om naar de recepten van deze site te gaan.

2 gedachten over “Eten en drinken in Rome”

  1. Jammi, jammi Patrick….het water loopt in mijn mond! Mooie en interessante blog! Ik ga ook een aantal van je rectepten uitproberen. Pico bello!! abbracciare gli alberi 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *