Napolitaanse Pizza in Brussel, bij Ciaooo

Napolitaanse Pizza in Brussel, bij Ciaooo

Gisteren een heel lekkere pizza gegeten bij Ciaooo, Diamantlaan 199 te 1030 Brussel.

Website: www.ciaooopizzeria.be

De pizzeria ligt recht tegenover de uitgang van het metrostation Diamant (tram 25 vanuit de beurs via noordstation.) en is iedere dag, uitgezonderd op zondag, doorlopend open van 11 tot 22u30 uur. Het interieur is eigenlijk niet veel meer dan een veredelde snackbar, maar dan wel van de sympathiekere soort!

Bij het binnenkomen is er rechts de kassa met daarachter een stapels pizzadozen want je kunt er ook pizza’s komen afhalen. Wat ook doorlopend gebeurde toen ik er was.

In het middengedeelte staan een 10 tal vierkante houten tafeltjes kris kras door elkaar, waarvan een aantal reeds voorzien van servieten en bestek en een menukaart.

Napolitaanse Pizza in Brussel, bij Ciaooo

Achteraan de zaak staat de trots van de pizzeria: een schitterende houtoven.

Napolitaanse Pizza in Brussel, bij Ciaooo

Ik werd uiterst snel bediend. Dat ik er om 18 uur de enige klant was zal de bediening wel niet in de weg gestaan hebben , maar ik had de indruk dat ook bij de bestellingen voor de afhaalpizza’s de pizza’s snel klaar waren.

En dan de pizza. Ik koos voor een Pizza Diavola, de pizza met pikante salami, en wat voor een !

Ik waande me even opnieuw in Napels! Ik heb dit dan ook gezegd aan de pizzamaker, en hij was vertrokken! Waar de volgens hem beste pizza in Napels was (Di Mateo) en dat mijn voorkeurszaak ook niet slecht was, maar waarom Di Mateo toch nog een trapje hoger staat. Ook de man aan de kassa kwam even langs om een praatje te slaan en legde mij onder meer uit dat de naam van de dame uit het WIFI wachtwoord “famiglia” was, maar de juiste verwantschap heb ik niet begrepen.

Wat mij bijzonder beviel was de saus op basis van tomatenpulp van het merk Gustorosso. Het gaat om tomaten die net als het personeel uit het restaurant uit de streek van Napels afkomstig zijn. Website: https://www.gustarosso.it

Ik heb ondertussen 24 van die conserven kunnen bestellen bij:

https://www.facebook.com/passionomia/

Enig minpuntje: de diavola was niet zo echt duivels van smaak. Voorts een pizza dit ik toch wel wist te bekoren en geheel gemaakt zoals een Napolitaanse pizza hoort te zijn.

Voor mij behoort die plaats zeker tot de top 3 van pizzeria’s uit het Brusselse. 

Een uitstekend voorbeeld van de Italiaanse keuken: Met uitstekende ingrediënten maakt met op eenvoudige wijze goede gerechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *