Hertoginnenaardappelen (Pommes Duchesses)

Hertoginnenaardappelen (Pommes Duchesses)

Dit is een recept voor Hertoginnenaardappelen (Pommes Duchesses)

Hertoginnenaardappelen, duchesse-aardappelen of pommes duchesse zijn gebakken vormpjes van aardappelpuree en ei. De puree wordt bereid door aardappelen, eidooiers,  zout en peper en nootmuskaat te mixen. De vormen worden gemaakt door de puree met een spuitzak op
een bakplaat te spuiten.

Dit recept wordt bereid in les 2 van de kookcursus Een Beetje Beter

Hertoginnenaardappelen (Pommes Duchesses)

Aardappelpuree, in torentjes
Totale tijd50 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Aardappelpuree, Hertoginnenaardappelen, Pommes Duchesses
Porties: 4 personen
Calorieën: 153kcal

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen zachtkokend
  • 20 gram boter
  • 2 eierdooiers
  • 100 ml halfvolle melk

Instructies

Voorbereiding

  • Aardappelen schillen en gaarkoken in 20 minuten, afgieten en droog opschudden op een zacht vuurtje.
  • De gare aardappels fijnmaken met een roerzeef of plat stampen.
  • Meng de boter, melk en eidooiers door de puree.
  • Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
  • De aardappelen in een spuitzak met gekarteld spuitmondje met grote opening doen en ronde aardappeltorentjes maken op een (ingevette) ovenplaat.

Afwerking

  • In een oven van 200° plaatsen en gedurende 10 tot 15 minuten een mooi bruin korstje laten vormen. Als alternatief kunt u de aardappeltorentjes ook onder een grill verwarmen.

Uitrusting

Oven met grill

Notities

Ter afwerking kan de buitenzijde ingesmeerd worden met een kleine hoeveelheid eigeel, zodat zich bij het bakken een goudbruin korstje vormt.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 153kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 16g | Vet: 29g
4.67 van 6 stemmen

Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier

Geef een reactie