Hertoginnenaardappelen

Hertoginnenaardappelen (Pommes Duchesses)

Dit is een recept voor Hertoginnenaardappelen, ook gekend als Pommes Duchesses (Fr)

Hertoginnenaardappelen, duchesse-aardappelen of pommes duchesse zijn gebakken vormpjes van aardappelpuree en ei. De puree wordt bereid door aardappelen, eidooiers,  zout en peper en nootmuskaat te mixen. De vormen worden gemaakt door de puree met een spuitzak op
een bakplaat te spuiten.

Dit recept wordt bereid in les 2 van de kookcursus Een Beetje Beter

Hertoginnenaardappelen (Pommes Duchesses)

Aardappelpuree, in torentjes
Totale tijd50 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 151kcal

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen zachtkokend
  • 20 gram boter
  • 2 eierdooiers

Instructies

Voorbereiding

  • Aardappelen schillen en gaarkoken in 20 minuten, afgieten en droog opschudden op een zacht vuurtje.
  • De gare aardappels fijnmaken met een roerzeef.
  • Meng de boter en eidooiers door de puree.
  • Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
  • De aardappelen in een spuitzak met gekarteld spuitmondje met grote opening doen en ronde aardappeltorentjes maken op een (ingevette) ovenplaat.

Afwerking

  • In een oven van 200° plaatsen en gedurende 10 tot 15 minuten een mooi bruin korstje laten vormen. Als alternatief kunt u de aardappeltorentjes ook onder een grill verwarmen.

Notities

Ter afwerking kan de buitenzijde ingesmeerd worden met een kleine hoeveelheid eigeel, zodat zich bij het bakken een goudbruin korstje vormt. Ook kan een kleine hoeveelheid melk aan de puree toegevoegd worden.
 

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 151kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 15g | Vet: 27g
5 van 1 stem

Geef een reactie