Gegrilde scampi met Koreaanse Sesammarinade als appetizer.
Scampi, niet scampies dus.
En wat is nu precies het (vieze) darmkanaal: het (vaak groenige) sliertje aan de onderkant of het fijne draadje bovenop de rug? Gek genoeg is het precies dat fijn zwart draadje bovenaan, dat weg moet. Het onderste kun je laten zitten, dat gaart gewoon mee en heeft geen effect op de smaak.
Gegrilde scampi met Koreaanse Sesammarinade
Koreaanse antipasto van gemarineerde scampi
Porties: personen
Calorieën: 103kcal
Ingrediënten
- 30 scampi
- 2 in lente-uitjes reepjes
Voor de marinade:
- 30 cl soja saus
- 6 gram donkere suiker
- 2 el donkere sesamolie
- 1 el esdoornsiroop
- 2 el suiker
- 5 teentjes knoflook fijngesnipperd
- 3 el fijngesneden lente-uitjes
- 2 tl geraspte verse gember
- 0,5 tl gemalen peper
Instructies
Voorbereiding
- Pel de scampi en haal het darmkanaal eruit.
- Meng alle ingrediënten voor de marinade en marineer de scampi gedurende 1 uur in de koelkast.
Bereiding
- Gril de scampi.
- Kook de marinade in.
- Laat afkoelen.
Afwerking
- Verwarm de scampi met de marinade in microgolf.
- Leg op een bordje en leg de lente-uitjes bovenop.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 103kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 14g | Vet: 3g
Voor een overzicht van alle antipasti gerechten op de site Een beetje Beter, klik hier