Gegrilde Scampi met Koreaanse Marinade

Gegrilde scampi met Koreaanse Sesammarinade

Gegrilde scampi met Koreaanse Sesammarinade als appetizer.

Scampi, niet scampies dus.

En wat is nu precies het (vieze) darmkanaal: het (vaak groenige) sliertje aan de onderkant of het fijne draadje bovenop de rug? Gek genoeg is het precies dat fijn zwart draadje bovenaan, dat weg moet. Het onderste kun je laten zitten, dat gaart gewoon mee en heeft geen effect op de smaak.

Gegrilde scampi met Koreaanse Sesammarinade

Koreaanse antipasto van gemarineerde scampi
Passieve1 uur
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: Antipasta
Keuken: Koreaanse
Porties: 10 personen
Calorieën: 103kcal

Ingrediënten

  • 30 scampi
  • 2 in lente-uitjes reepjes

Voor de marinade:

  • 30 cl soja saus
  • 6 gram donkere suiker
  • 2 el donkere sesamolie
  • 1 el esdoornsiroop
  • 2 el suiker
  • 5 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 3 el fijngesneden lente-uitjes
  • 2 tl geraspte verse gember
  • 0,5 tl gemalen peper

Instructies

Voorbereiding

  • Pel de scampi en haal het darmkanaal eruit.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade en marineer de scampi gedurende 1 uur in de koelkast.

Bereiding

  • Gril de scampi.
  • Kook de marinade in.
  • Laat afkoelen.

Afwerking

  • Verwarm de scampi met de marinade in microgolf.
  • Leg op een bordje en leg de lente-uitjes bovenop.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 103kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 14g | Vet: 3g
4.34 van 3 stemmen

Voor een overzicht van alle antipasti gerechten op de site Een beetje Beter, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *