Deze Pina Colada Espuma is een Pina Colada cocktail, maar in de vorm van een espuma; bereid in een sifon dus.
Een Pina Colada is een heerlijke cocktail die bestaat uit witte rum, kokosmelk en ananassap. Het is een cocktail die bij uitstek past op het strand. Maar je hoeft niet ver weg te gaan om de cocktail te bestellen. Je kunt de Pina Cola namelijk ook zelf maken, in je eigen keuken.
Pina Colada Espuma
Recept voor het bereiden van een Pina Colada Espuma
Porties: personen
Calorieën: 86kcal
Ingrediënten
- 30 cl ananassap
- 3 gelatineblaadjes
- 17,5 cl kokosmelk
- 3 cl bruine rum
Instructies
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Verwarm 7 cl ananassap tot 60 graden. Roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes door.
- Doe dan de rest van het ananassap en de rum bij het warme sap en de blaadjes.
- Doe de vloeistof in de sifon, sluit af en doe dan een gaspatroon in de sifon en schud goed.
- Laat nog minstens 4 uur in de koelkast staan.
Uitrusting
Sifon
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 86kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 4g | Vet: 5g
Voor nog meer recepten van cocktails, smoothies of andere drankjes op de site Een beetje Beter, klik hier.