Zeebrasem in Rode Wijn en Aardappelkorst

Zeebrasem in Rode Wijn en Aardappelkorst

Recept voor Zeebrasem in Rode Wijn en Aardappelkorst.

De zeebrasem of dorade behoort tot de familie van de Sparidae. Toen de aquacultuur nog niet bestond, werd zeebrasem gevangen van mei tot oktober, maar nu wordt de vis vooral in aquacultuur gekweekt. Het is een vis met veel smaak die zich uitstekend leent om te grillen. Kan echter ook gebakken of gestoofd worden.

Zeebrasem in Rode Wijn en Aardappelkorst

Recept voor het bereiden van zeebrasem in rode wijn en aardappelkorst
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 6 personen
Calorieën: 580kcal

Ingrediënten

  • 3 zeebrasems van 500 gram
  • 6 aardappelen
  • bloem
  • 1 ei
  • boter/olie

Voor de saus:

  • 1 liter zware rode wijn
  • 1 ui
  • 3 laurierblaadjes
  • kaneelstokjes
  • 1 dl bruine fonds. of demi glace
  • boter

Instructies

Voorbereiding

  • De ui hakken. Aanbakken in boter met kaneel. Rode wijn toevoegen en tot de helft laten reduceren. Fonds toevoegen en laurierblaadjes en nog ongeveer ½ uur laten sudderen. Saus warm houden.
  • Fileer de vis zodat je van iedere vis twee filets bekomt. (Of vraag aan je visboer om dit te doen).
  • Aardappelen schillen en grof raspen, peper door mengen en op de volledig graatloze vis leggen langs de kant van het vlees. Tijdelijk even op beboterde bakplaat leggen met aardappelen langs boven. Met eigeel bestrijken en zout over strooien.
  • Boter en olie in pan doen op zacht vuurtje. Met aardappelen langs onder de aardappelen/vis ongeveer 2 minuten aanbakken. Dan in de ovenschotel leggen met aardappelen langs boven en nog 10 minuten aanbakken in warme oven.

Afwerking

  • Saus binden met beure manie en door zeef halen.
  • Saus op bord en de vis er boven op. Serveren

Uitrusting

Oven
Fijne zeef

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 580kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 3g | Vet: 5g
4.50 van 2 stemmen

Voor een overzicht van alle hoofdgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *