Chili con carne met aardappelen

Langzaam Gegaarde Chili con Carne Met Aardappelen

Dit is een Recept voor langzaam Gegaarde Chili con Carne Met Aardappelen bereid in de slowcooker of crockpot. Op deze site staat hier al een ander recept voor langzaam Gegaarde Chili con Carne, in dit geval zonder aardappelen. Wie meer wil weten over de geschiedenis van dit gerecht, kan hier klikken.

Onze kennis van de Tex-Mex-keuken (Texaans-Mexicaans) is wellicht niet bepaald groot, maar de beroemde stoofschotel ‘chili con carne’ veroverde wel de wereld. De bereiding is heel eenvoudig. Maar reken voldoende tijd om de stoofpot te laten sudderen, het resultaat wordt er alleen maar beter op. Serveer de ‘chili con carne’ met rijst en een flinke lepel frisse zure room.

Langzaam Gegaarde Chili con Carne Met Aardappelen

Bericht voor het bereiden van Langzaam Gegaarde Chili con Carne Met Aardappelen in een slowcooker
Passieve Tijd7 uur
Totale tijd8 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans, Tex-Mex
Trefwoord: Tex-Mex
Porties: 6 personen
Calorieën: 649kcal

Ingrediënten

  • 750 gram gehakt
  • 250 gram magere spekblokjes
  • 2 flinke uien in plakjes
  • 250 gram champignons in vieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika in plakjes
  • 1 kg aardappelen in stukjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 400 gram gepelde tomaten uit blik
  • 20 gram tomatenpuree
  • 100 ml rode wijn
  • 100 ml water
  • 1 scheut olijfolie
  • 800 gram kidneybonen uit blik uitgelekt

Kruiden

  • 2 theelepels Chilipoeder
  • 1 flinke theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 laurierblaadje
  • Peper
  • zout

Instructies

  • Snij alle groenten.
  • Bak het spek zachtjes uit met een scheut olijfolie,bak het gehakt even kort rul mee met het spek, strooi hierover de bloem en laat het even meebakken.
  • Vermeng in een pannetje het sap van de tomaten, de tomatenpuree en alle kruiden. Laat dit even met het water warm worden. Voeg ook de wijn toe en kook de alcohol weg.
  • Doe alles (de groenten rauw) in de slowcooker en vermeng het voorzichtig met een houten lepel. Ook de warme vloeistof!
  • Doe de deksel erop en laat het minimaal 7 uur op stand laag staan. Doe er 1 1/2 uur voordat je gaat eten de bonen doorheen en laat deze meewarmen.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 649kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwit: 43g | Vet: 24g
5 van 3 stemmen

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een slowcooker, klik hier. Voor een overzicht van alle hoofdgerechten, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *