Een Italiaans stoofpotje van venkelworstjes met gebakken aardappelen, bereid in de oven.
Een venkelworst of salsiccia is een smakelijke Italiaanse braadworst, eerder grof gemalen en gekruid met o.a. venkelzaad. Venkelzaad zijn de gedroogde zaadjes van de venkelplant; de grootte van het zaadje ligt aan de soort venkelplant. Wie zelf venkelworst wil maken, kan hier een recept vinden.
Venkelworstjes met gebakken Aardappelen
Recept voor het bereiden van Venkelworstjes met gebakken Aardappelen
Porties: personen
Calorieën: 555kcal
Ingrediënten
- 450 gram Italiaanse worstjes met venkel
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ui in schijfjes gesneden
- 2 teentjes knoflook in schijfjes gesneden
- 750 gram kleine vastkokende aardappelen geschild en in vieren gesneden
- 0,5 citroen: zeste en sap
- 4 laurierbladen
- 2 eetlepels fijngesnipperde peterselie
- zeezout
- gemalen zwarte peper
Instructies
Voorbereiding
- Doe één eetlepel olie in een kom en bak daarin de worstjes mooi bruin aan. Doe de worstjes dan uit de pan;
- Doe de ui en knoflook in de kom, doe nog één eetlepel olie in de pan en bak tot de ui lichtjes gekleurd is.
- Doe de aardappels in de kom, evenals de aangebakken worstjes, de citroenzeste en -sap, de laurierbladen de helft van de peterselie, 1/2 koffielepel zout en wat zwarte peper.
- Doe de rest van de olie in de pan, evenals 12 cl water
Afwerking
- Doe een deksel op de pan en zet ongeveer 40 minuten in een aan 180 graden voorverwarmde oven of tot de aardappelen zacht zijn;
- Verwijder de citroenzeste en doe de rest van de peterselie erbij.
Uitrusting
Creuset
Oven
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 555kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwit: 23g | Vet: 37g
Voor een overzicht van alle andere hoofdgerechten op de site van Een Beetje Beter, klik hier.