Venkelworstjes met gebakken aardappelen

Venkelworstjes met gebakken aardappelen

Een Italiaans stoofpotje van venkelworstjes met gebakken aardappelen, bereid in de oven.

Een venkelworst of salsiccia is een smakelijke Italiaanse braadworst, eerder grof gemalen en gekruid met o.a. venkelzaad.

Venkelworstjes met gebakken Aardappelen

Recept voor het bereiden van Venkelworstjes met gebakken Aardappelen
Passieve tijd1 uur
Totale tijd1 uur 30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 555kcal

Ingrediënten

  • 450 gram Italiaanse worstjes met venkel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui in schijfjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook in schijfjes gesneden
  • 750 gram kleine vastkokende aardappelen geschild en in vieren gesneden
  • 0,5 citroen: zeste en sap
  • 4 laurierbladen
  • 2 eetlepels fijngesnipperde peterselie
  • zeezout
  • gemalen zwarte peper

Instructies

Voorbereiding

  • Doe één eetlepel olie in een kom en bak daarin de worstjes mooi bruin aan. Doe de worstjes dan uit de pan;
  • Doe de ui en knoflook in de kom, doe nog één eetlepel olie in de pan en bak tot de ui lichtjes gekleurd is.
  • Doe de aardappels in de kom, evenals de aangebakken worstjes, de citroenzeste en -sap, de laurierbladen de helft van de peterselie, 1/2 koffielepel zout en wat zwarte peper.
  • Doe de rest van de olie in de pan, evenals 12 cl water

Afwerking

  • Doe een deksel op de pan en zet ongeveer 40 minuten in een aan 180 graden voorverwarmde oven of tot de aardappelen zacht zijn;
  • Verwijder de citroenzeste en doe de rest van de peterselie erbij.

Uitrusting

Creuset
Oven

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 555kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwit: 23g | Vet: 37g
4.5 van 2 stemmen

Geef een reactie