Chocolade Fudge

Chocolade Fudge

Dit is een recept om chocolade fudge te maken in een slowkooker.

Fudge is snoep die is gemaakt van boter, suiker en melk of room. Bij het maken van fudge op de klassieke wijze wordt het mengsel tot 116°C verhit, en met een garde opgeslagen tijdens het afkoelen, zodat een romige substantie ontstaat. Fudge wordt bij kamertemperatuur gegeten. De smaak komt in de buurt van de vulling van pralines.

Er zijn naast het maken van fudge  in een steelpan op het fornuis ook alternatieve bereidingwijzes. We gebruiken hier een slowcooker. In een slowcooker is het heel eenvoudig en het smaakt geweldig! Je moet er wel de hele tijd bij zijn om te roeren, dus niet zoals bij de gebruikelijke recepten voor slowcookers.

Dit recept is gebaseerd op http://allrecipes.co.uk/recipe/42146/slow-cooker-chocolate-fudge.aspx

Chocolade Fudge uit Slowcooker

Recept voor het bereiden van Chocolade Fudge in een Slowcooker
Voorbereidingstijd10 minuten
Totale tijd1 uur 40 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Modernistisch
Porties: 12 personen
Calorieën: 196kcal

Ingrediënten

  • 350 gram melkchocolade
  • 2 eetlepels vanillestokje of vanille-extract
  • 1 blik gecondenseerde melk (397 gram)

Instructies

  • Bekleed de bodem van de slowcooker met bakpapier.
  • Breek alle chocolade in stukjes en doe ze in de slowcooker.
  • Voeg de andere ingrediënten toe.
  • Zet de slowcooker op laag . Laat het deksel eraf.
  • Kook ongeveer 90 minuten en roer om de 15 minuten.
  • Giet het mengsel in een beklede vorm en laat afkoelen (minstens 2 uur).
  • Haal uit de koelkast en hak in stukken.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 196kcal | Koolhydraten: 20.4g | Eiwit: 4.2g | Vet: 10.7g
3.72 van 14 stemmen

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die in een slowcooker of crockpot klaargemaakt worden, klik hier. Voor een overzicht van alle nagerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *