Ribbekes uit Slowcooker

Ribbekes uit Slowcooker

Dit is een recept voor Ribbekes uit Slowcooker. Het gerecht is gebaseerd op het recept “BBQ spareribs uit de slowcooker” van de site Eef Kookt Zo. Daar waar Eef na het koken in de slowcooker de ribbekes in de oven plaatst, verkiezen we at te werken door de ribbekes onder een grill te plaatsen. Hierdoor karamelliseren de suikers van de marinade beter.

De slowcooker of crock pot is een ideaal apparaat om dit van oorsprong taaie vlees in te bereiden. Over het algemeen heb je er weinig tijd voor nodig om de voorbereidingen te doen, in dit geval zelfs maar 10 minuten en het apparaat doet de rest. De spareribs zijn boterzacht en super mals als ze uit de slowcooker komen. Daarna moeten ze alleen nog een aantal minuten onder de grill in de oven.

Voordeel van deze bereidingswijze is ook dat je de ribbekes ook prima kunt op voorhand bereiden. Je kunt namelijk de ribbekes eerst bereiden in de slowcooker en ze de volgende dag opwarmen onder de grill.

Ribbekes uit de slowcooker

Recept voor Ribbekes (of ribetjes) bereid in een de slowcooker
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd4 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Belgisch
Trefwoord: Ribbekes, Spareribs
Porties: 2 personen
Calorieën: 777kcal
Kostprijs per portie: 5 €

Ingrediënten

  • 1 kilo ribbetjes
  • 150 ml BBQ saus
  • 100 ml water
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden en platgeperst
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel pikant paprikapoeder

Instructies

  • Doe de BBQ saus in een kom en voeg er het water, de knoflook de bruine basterdsuiker, de ketjap manis, de honing en de paprikapoeder aan toe. Meng dit goed door elkaar.
  • Doe de ribbetjes in de slowcooker en verdeel er de saus over. Stel de slowcooker in op 4 uur op Hoog of 8 uur op Laag.
  • Als de ribbetjes gaar zijn haal je ze uit de slowcooker. Leg ze op een ovenschotel. Verwarm de grill van de oven voor.
  • Doe de saus uit de slowcooker in een steelpannetje. De saus is door het vocht van de spareribs dunner geworden en deze gaan we nu inkoken tot het weer een mooie dikke saus hebben.
    Verdeel daarna een gedeelte van de saus weer over de ribbekes en plaats voor ongeveer 10 minuten onder de grill.
  • Haal de ribbetjes uit de oven, verdeel de rest van de saus over de ribbetjes en plaats opnieuw onder de grill voor 10 minuten of tot de ribbetjes er mooi gebakken uit zien.

Uitrusting

Oven met grill

Notities

Voor een recept voor het bereiden van ribbekes SousVide klik Hier.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 777kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwit: 47.6g | Vet: 46.6g
3.98 van 47 stemmen

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een slowcooker, klik hier. Voor een overzicht van alle hoofdgerechten, klik hier.

1 gedachte over “Ribbekes uit Slowcooker”

  1. Dit zijn de beste ribbetjes EVER !!!!
    het geheim van Patrick zit in de slowcooker EN goed vlees van de slager.
    Slowcooker is een fantastisch toestel en kost slechts 50 euro.
    Nooit zo’n mals vlees gegeten, valt van het been.
    Probeer het eens !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *