Deze Gesmoorde zalm en voorjaarsgroenten wordt bereid in een slowcooker. As je een slowcooker hebt, gaat een heerlijke wereld van smaak open. Door producten traag te garen blijven veel smaken beter bewaard. Een stukje vis is perfect om dit uit te testen. In dit eenvoudige en supergezonde recept – dat als perfecte basis voor meer traag gegaarde visbereidingen kan dienen – werken we met zalm.
Gesmoorde Zalm met Voorjaarsgroenten
Zalm bereid in een slowcooker met heel wat groentjes
Porties: personen
Calorieën: 552kcal
Ingrediënten
- 250 gram wortels, geschrapt en grof gesneden in blokjes van 1 cm
- 200 gram ui, geschild en fijngehakt
- 300 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1 cm
- 200 gram groene boontjes, in stukjes van 2 cm
- 400 gram nieuwe krielaardappeltjes, in de lengte in twee doorgesneden
- 150 gram diepvrieserwten
- 200 gram romanesco, in roosjes
- 75 gram olijfolie
- 1 blokje groentebouillon
- 300 gram Zalm, van het vel ontdaan en in blokjes van 2 cm
- 4 eetlepels gehakte verse bieslook
- 4 eetlepels gehakte verse dragon
- Zout en vers gemalen zwarte peper
- 25 cl culinaire room
Instructies
- Voeg alle groenten, de olijfolie, het bouillonblokje in een kookpan en verwarm kort, tot de groenten warm zijn. Kruid met peper en zout. Giet over in de slowcooker en plaats het deksel.
- Laat 4 uur garen op LAAG of tot de groenten beetgaar zijn. Roer zo nu en dan.
- Voeg dan de dragon en de blokjes zalm toe en roer goed. Plaats het deksel weer terug en laat nog 15 minutjes garen of tot de zalm gaar is.
- Roer nu de room en de bieslook door het gerecht en dien op.
Uitrusting
Voedingswaarden per Portie
Serving: 450g | Calorieën: 552kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwit: 24.7g | Vet: 32.6g
Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die in een slowcooker of crockpot klaargemaakt worden, klik hier. Voor een overzicht van alle hoofdgerechten, klik hier.
Ik heb precies de bereidingswijze aangehouden maar het is totaal niet gaar.
Het zal zeker nog 1,5 tot 2 uur in de pot moeten blijven voordat we het kunnen eten verwacht ik.
Oei! Nu zijn er wel temperatuur verschillen tussen de verschillende toestellen, maar dit is toch wel een groot verschil! Omdat er nu juist verschillen zijn staat er ook in de instructies “of tot de groenten beetgaar zijn”. Bedankt om mij dit te laten weten. Ik zal de tijd in het recept aanpassen!