Dit recept van sinaasappelpunch is gebaseerd op de sinaasappelpunch die we recent in café Landtmann in Wenen gedronken hebben. Sinaasappelpunch hadden we voor het eerst gedronken aan een eet-en drankstandje op het Silvesterpfad op oudejaarsnacht. Dit Silvesterpfad slingert door het centrum van Wenen en verspreid de vele mensen over de diverse pleinen en evenementenlocaties. Het Silvesterpfad is ieder jaar opnieuw één van de grote highlights in de stad. Vorig jaar vierde het Silvesterpafd zelfs haar 25ste verjaardag. Het pad is een uitgezette route door de oud binnenstad van Wenen en op diverse plekken zijn podia opgebouwd waar gedurende 12 uur (van 14 uur tot 2 uur ’s nachts) live muziek en entertainment te zien is. Dat bestaat uit muzikanten, toneel, en (bekende) DJ’s. Daarnaast zijn er rond het pad meer dan 60 gastronomen aanwezig om er voor te zorgen dat je niet hongerig en dorstig wordt. Je maakt kennis met de typische Oostenrijkse gerechten en drankjes zoals deze sinaasappelpunch.
En ja, voor 2023 werd in Wenen iedereen veel zwijn gewenst !

Sinaasappelpunch
Ingrediënten
- 350 ml zwarte thee
- 350 ml sap van bloedappelsienen
- 1 kaneelstokje
- 4 kruidnagels
- 1 schil van een citroen
- 1 eetlepel suiker (of honing)
- 2 eetlepels appelsienlikeur
- 1 eetlepel witte rum
Instructies
- Laat de thee trekken met de kruidnagels, kaneel, citroenschil en suiker. Zeef de thee wanneer deze voldoende getrokken is.
- Doe de thee in een pannetje waaraan je het sinaasappelsap, de likeur en de rum toevoegt. Verwarm nu en giet in tassen.
Notities
Voedingswaarden per Portie
Voor nog meer recepten van cocktails, smoothies of andere drankjes op de site Een beetje Beter, klik hier.