Langzaam Gegaarde Chili con Carne Puur

Langzaam Gegaarde Chili con Carne Puur

Dit is een recept voor langzaam gegaarde Chili con Carne, klaargemaakt in een slowcooker.

We noemen het Puur omdat enkel de basisingrediënten gebruikt worden. Op deze site staat hier al een ander recept voor langzaam Gegaarde Chili con Carne, in dit met aardappelen.

Chili con carne (Spaans voor chili met vlees) is een stoofpot die samengesteld is uit vlees (meestal gehakt of spek) en chilipeper. Traditioneel wordt er verder gebruikgemaakt van knoflook, ui en komijn. Meestal worden er ook bonen en tomaten aan toegevoegd. Er bestaan allerlei variaties waarbij voor andere soorten vlees, vleesvervangers (ook wel chili sin carne genoemd, Spaans voor chili zonder vlees) of afwijkende ingrediënten gekozen wordt.

Chili uit de crockpot/slowcooker smaakt nog lekkerder. Door het lange sudderen vermengen de smaken zich tot een verrukkelijk gerecht. Door te bereiden in de slowcooker is de kans op aanbakken zo goed als onbestaande.

Deze chili con carne is een mooi voorbeeld van een gerecht dat prima in een grote hoeveelheid te maken is. Hij is ook heel goed in te vriezen voor een volgende keer.

Serveer de ‘chili con carne‘ met rijst en een flinke lepel frisse zure room

Langzaam Gegaarde Chili con Carne Puur

Heel eenvoudige bereiding van chili con carne, in de slowcooker.
Voorbereidingstijd1 uur
Totale tijd7 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans, Tex-Mex
Porties: 7 personen
Calorieën: 749kcal

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kg rundergehakt
  • 3 grote groene paprika’s ,in stukjes gesneden
  • 3 grote uien ,in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook ,fijngesneden
  • 300 gram wortel ,in stukjes gesneden
  • 1700 gram rode kidneybonen
  • 1200 gram tomatenblokjes
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 theelepel chilipoeder (naar willekeur aan te passen)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneel

Instructies

  • Verwarm de olie in een pan en bak er het gehakt "rul" in aan.
  • Doe het gehakt in de slowcooker en vermeng er alle andere ingrediënten door!
  • Doe de deksel erop en laat het minimaal 6 uur op stand laag staan.

Uitrusting

Notities

Extra serveertip: Een beetje zure room op de chili.
Heb je geen crockpot? Geen nood!
Je kunt de chili con carne ook heel goed in een gewone pan maken.
Fruit dan in een grote braadpan de ui en de knoflook glazig in wat olijfolie.
Voeg de kruiden toe en  bak het gehakt mee tot het rul is.
Voeg dan de  tomatenblokjes, puree, wortelen en paprika toe en laat ca. anderhalf uur pruttelen zonder het deksel op de pan.
Wanneer de saus mooi dik is geworden voeg je de bonen toe en laat je deze even mee warmen.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 749kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwit: 62g | Vet: 39g
5 van 2 stemmen

1 gedachte over “Langzaam Gegaarde Chili con Carne Puur”

Geef een reactie