Mousseline

Mousseline

Mousseline is in feite Hollandaise afgewerkt met licht opgeklopte room .
Mousselinesaus smaakt vooral uitstekend bij gepocheerde, gebakken of geroosterde vis.

naar de basis, Homarus

Mousseline

Hollandaise, maar met room
Totale tijd20 min
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Frans, Klassieke
Porties: 4 personen
Calorieën: 424kcal

Ingrediënten

  • 3 eierdooiers
  • 150 gram boter
  • 0,5 sap van 1 citroen
  • 15 cl room van minstens 35 %
  • peper en zout

Instructies

  • Klop de room half op.
  • Laat de boter zachtjes smelten. Ze mag zeker niet bruin worden. Laat de witte melkresten bezinken.
  • Neem een sauteuse en doe er de eierdooiers in . Voeg een beetje water en citroesap toe en klop zachtjes de eieren los.
  • Zet de sauteuse op een zacht vuur en klop met garde ( in 8-vorm) de eieren tot gebonden schuim.
  • Haal de kom van het vuur en voeg al kloppend geleidelijk aan de boter toe. Zorg dat er geen bezinksel bij het eiermengsel komt.
  • Roer de halfopgeklopte room erdoor.
  • Kruid met peper en zout.

Uitrusting

Sauteuse

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 424kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 19g | Vet: 78g
5 van 1 stem

Geef een reactie