Mousseline is in feite Hollandaise afgewerkt met licht opgeklopte room .
Mousselinesaus smaakt vooral uitstekend bij gepocheerde, gebakken of geroosterde vis. En ook asperges varen er wel bij.
naar de basis, Homarus (Klik hier voor meer informatie over deze uitgave van Minestrone)
Mousseline
Hollandaise, maar met room
Porties: personen
Calorieën: 424kcal
Ingrediënten
- 3 eierdooiers
- 150 gram boter
- 0,5 sap van 1 citroen
- 15 cl room van minstens 35 %
- peper en zout
Instructies
- Klop de room half op.
- Laat de boter zachtjes smelten. Ze mag zeker niet bruin worden. Laat de witte melkresten bezinken.
- Neem een sauteuse en doe er de eierdooiers in . Voeg een beetje water en citroesap toe en klop zachtjes de eieren los.
- Zet de sauteuse op een zacht vuur en klop met garde ( in 8-vorm) de eieren tot gebonden schuim.
- Haal de kom van het vuur en voeg al kloppend geleidelijk aan de boter toe. Zorg dat er geen bezinksel bij het eiermengsel komt.
- Roer de halfopgeklopte room erdoor.
- Kruid met peper en zout.
Uitrusting
Sauteuse
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 424kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 19g | Vet: 78g
Voor een overzicht van alle sausen op de site Een beetje Beter, klik hier.