Een recept voor witte wijnsaus, een klassieker in de Franse keuken. Deze saus past uitstekend bij vis en kan niet mislukken.
In plaats van droge witte wijn kan ook een droge vermout gebruikt worden.
Dit recept wordt bereid in de tweede les van de kookcursus Een Beetje Beter.
Witte Wijnsaus
Recept voor het bereiden van een klassieke witte wijn saus
Porties: personen
Calorieën: 400kcal
Ingrediënten
- 4 sjalotten
- 3 dl culinaire room
- 2,5 dl witte wijn
- 2,5 dl visfumet
- 1 klontje boter
- peper en zout
Instructies
Voorbereiding
- Hak de sjalotten fijn.
- Doe boter in pan en laat smelten. Voeg dan de sjalotten toe en fruit glazig.
- Voeg de witte wijn en de visfumet toe en laat tot de helft inkoken.
- Doe dan de room erbij en laat inkoken tot sausdikte.
- Zeef de saus, voeg naar smaak peper en zout toe en zet weg tot gebruik.
Afwerking
- Verwarm de saus.
Uitrusting
Fijne zeef
Notities
Voeg wat saffraandraden toe tijdens het inkoken van de visfumet en wijn.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 400kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 6g | Vet: 32g
Voor een overzicht van alle sausen op de site Een beetje Beter, klik hier.