Dit is een recept voor Mosselen op zijn Italiaans. Het wordt Italiaans genoemd omdat in plaats van de typische groenten (selder,ui) hier knoflook, bladpeterselie en een pikant pepertje gebruikt worden. Ook wordt olijfolie gebruikt ipv boter om de groenten in aan te stoven. Voor wie het Italiaans machtig is, kan hier klikken voor een aantal andere Italiaanse recepten met mosselen (“cozze” in het Italiaans).
Het mosselseizoen loopt van half juli tot half april, dus niet alleen tijdens maanden met een r zoals vroeger wel beweerd werd. Ook buiten het mosselseizoen zijn mossels te koop, dit zijn echter diepgevroren of geïmporteerde mossels.
Mosselen die je in de winkel koopt zijn zeer gemakkelijk te bereiden. Je hoeft ze alleen even af te spoelen voordat je ze gaat koken.
Veel mensen maken zich zorgen over de versheid van de mossel. Er is een simpel trucje om te testen of de mossel goed is: geef met een mossel die open staat een klein tikje tegen het aanrecht, gaat hij dicht? Dan is de mossel goed. Mosselen waarbij de schelp stuk is kun je het best direct weggooien.
In België worden mossels doorgaans met frieten gegeten.
Recept voor het bereiden van mosselen op zijn Italiaans
Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 1 handvol bladpeterselie
- 1 pikant groen pepertje
- peper
- zout
Instructies
- Was de mosselen grondig.
- Snij knoflook en pepertje in kleine stukjes. Was en snij ook de bladpeterselie in stukken.
- Verwarm olie in pan. Doe knoflook, pepertje en helft van de bladpeterselie erbij. Fruit even aan, de knoflook mag evenwel NIET bruin worden.
- Doe de mosselen in pan en schud goed op zodat olie over alle mossels komt. Doe peper en zout naar smaak bij de mosselen. Laat ongeveer 5 minuten stoven (met deksel op pan.)
- Schep voor opdienen de rest van de peterselie bij de mosselen. Giet over in een groot diep bord.
Uitrusting
Voedingswaarden per Portie
Voor een overzicht van alle hoofdgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.
Très bon site!