Farfalle al Salmone

Farfalle al Salmone

Dit recept voor Farfalle al Salmone (Strikjes met zalm) is eenvoudig en snel klaar te maken. Uiteraard kan het ook met andere soorten korte pasta klaar gemaakt worden.

Farfalle is een Italiaanse pastavorm. Farfalle is Italiaans voor vlinders (de “e” aan het eind van het woord geeft aan dat het om het meervoud gaat van farfalla). In het Nederlands worden ze ook wel strikjes of vlindertjes genoemd. Vandaar Farfalle al Salmone als titel van dit gerecht.

naar Giuliano Hazan, de echte Pasta, p. 121.

Hoewel Giuliano Hazan niet echt bekend is in België en Nederland, toch is er een referentie die kan tellen: Giuliano is de enige zoon van Marcella Hazan, de peetmoeder van de Italiaanse keuken. Door middel van zes kookboeken en een leven lang lesgeven, predikte ze een evangelie van uitstekende ingrediënten, eenvoud en traditie die de manier waarop we koken veranderden. Ze leefde een leven van voedsel, vrienden en passie. Hoewel ze in de herfst van 2013 is overgegaan, leeft haar invloed in de voedselwereld voort door Giuliano en zijn passie voor koken en eten met familie.

Farfalle al Salmone

Recept voor het bereiden van farfalle al salmone
Totale tijd45 minuten
Gang: Pasta
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 857kcal

Ingrediënten

  • 500 gram farfalle of andere pasta
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl knoflook fijngehakt
  • 0,25 tl (chili)Peper
  • 500 gram tomaten uit blik grof gehakt, met hun vocht
  • 250 gram verse zalm in blokjes van 1 cm
  • 2,5 dl room
  • 2 el basilicum fijngesnipperd

Instructies

Voorbereiding

  • Doe de olie, knoflook en chilipeper in een koekenpan en fruit tot de knoflook wat kleur krijgt.
  • Doe de tomaten erbij en breng met zout op smaak. Als de tomaten aan de kook zijn, zet het vuur dan iets lager en laat verder koken tot de olie zich van de tomaten scheidt (ongeveer 20 minuten)
  • Haal de pan van het vuur.

Afwerking

  • Breng water aan de kook en doe er zout in als het water kookt. Doe dan de pasta erin en kook tot de pasta beetgaar is.
  • Zet ondertussen de pan met saus weer op een middelhoog vuur en voeg zalm en room toe. Kook de saus wat in en roer dan de basilicum erdoor en haal de pan van het vuur af.
  • Meng saus en pasta alvorens op te dienen.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 857kcal | Koolhydraten: 92g | Eiwit: 34g | Vet: 44g
4.18 van 34 stemmen

Voor een overzicht van al onze pastagerechten, klik hier.

Van Marcella Hazzan staan nog recepten op onze site: klik hier voor het recept van Winterse Vleesballen met Savooikool uit haar boek ‘Essentials of Classic Italian Cooking’. En voor het recept van Minestrone alla Romagnola uit Slowcooker, gebaseerd op haar recept uit datzelfde kookboek, klik hier.

.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *