Recept voor Champignonnensaus.
Champignonennsaus is een uitstekende keuze voor mensen die niet graag lang in de keuken staan. De saus past bij heel wat verschillende gerechten, van kalkoen tot rund. Maar ook bij vis, kip, pasta of ragout smaakt ze overheerlijk. Het geheim van een goede champignonsaus? De keuze van juiste champignon én de combinatie met de andere ingrediënten van de saus. Het spreekt immers voor zich dat elke champignonsoort zijn eigen typische geur en smaak heeft.
Champignonnensaus
Recept voor het bereiden van Champignonnensaus
Porties: personen
Calorieën: 244kcal
Ingrediënten
Voor de champignons
- 250 gram champignonnen
- 20 gram boter
Voor de saus
- 5 dl gevogeltefond
- 60 gram boter
- 60 gram bloem
- 2 dl room
- peper
- zout
Instructies
Voorbereiding
- Smelt de boter in een pan met dikke bodem.
- Strooi er de bloem over en roer het mengsel met een garde. Laat het al roerend een tweetal minuten koken. Zorg dat de bloem niet bruin wordt.
- Voeg geleidelijk aan de gevogeltefond toe en klop het mengsel glad voordat u de volgende hoeveelheid fond toegevoegt. Ga zo door tot alle gevogeltefond op is.
- Blijf met de garde kloppen tot de saus dik begint te worden.
- Voeg de room toe en laat indikken tot sausdikte.
- Snij ondertussen de champignonnen in plakjes en stoof ze gaar in de boter.
- Voeg de champignonnen (en eventueel bradvocht) toe aan de saus en kruid naar smaak bij.
- Laat de saus staan tot gebruik.
Afwerking
- Verwarm de saus.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 244kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 3g | Vet: 22g
Voor een overzicht van alle sausen op de site Een beetje Beter, klik hier.