Champignonnensaus

Champignonnensaus

Recept voor Champignonnensaus.

Champignonennsaus is een uitstekende keuze voor mensen die niet graag lang in de keuken staan. De saus past bij heel wat verschillende gerechten, van kalkoen tot rund. Maar ook bij vis, kip, pasta of ragout smaakt ze overheerlijk. Het geheim van een goede champignonsaus?  De keuze van juiste champignon én de combinatie met de andere ingrediënten van de saus. Het spreekt immers voor zich dat elke champignonsoort zijn eigen typische geur en smaak heeft.

Champignonnensaus

Recept voor het bereiden van Champignonnensaus
Totale tijd25 minuten
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 6 personen
Calorieën: 244kcal

Ingrediënten

Voor de champignons

  • 250 gram champignonnen
  • 20 gram boter

Voor de saus

  • 5 dl gevogeltefond
  • 60 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 2 dl room
  • peper
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • Smelt de boter in een pan met dikke bodem.
  • Strooi er de bloem over en roer het mengsel met een garde. Laat het al roerend een tweetal minuten koken. Zorg dat de bloem niet bruin wordt.
  • Voeg geleidelijk aan de gevogeltefond toe en klop het mengsel glad voordat u de volgende hoeveelheid fond toegevoegt. Ga zo door tot alle gevogeltefond op is.
  • Blijf met de garde kloppen tot de saus dik begint te worden.
  • Voeg de room toe en laat indikken tot sausdikte.
  • Snij ondertussen de champignonnen in plakjes en stoof ze gaar in de boter.
  • Voeg de champignonnen (en eventueel bradvocht) toe aan de saus en kruid naar smaak bij.
  • Laat de saus staan tot gebruik.

Afwerking

  • Verwarm de saus.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 244kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 3g | Vet: 22g
5 van 2 stemmen

Voor een overzicht van alle sausen op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *