Gedroogde Tomaten

Gedroogde Tomaten

Hier leggen we uit hoe je zelf Gedroogde Tomaten kunt maken door ze 7 uur te drogen in een oven op 90 graden.

Om ze enige tijd te bewaren kun je de tomaten in goed schoongemaakte en met heet water omgespoelde potten doen. Daarna bedek je de tomaten met olijfolie. Korter drogen kan ook, ze zijn dan nog niet echt gedroogd maar hebben na ca. 4 uur toch al een geconcentreerde tomatensmaak, ze kunnen dan waarschijnlijk niet erg lang worden bewaard.

Gedroogde Tomaten

Recept voor het drogen van tomaten in de oven
Passieve Tijd7 uur
Totale tijd8 uur
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 10 personen
Calorieën: 3kcal

Ingrediënten

  • tomaten
  • olijfolie
  • tijm
  • rozemarijn
  • knoflook ongepeld, grof gesneden
  • laurier verkruimeld
  • Peper

Instructies

  • Ontvel de tomaten, halveer en ontpit ze (bewaar vellen en pitten in de diepvriezer voor tomatenvinaigrette, saus of fond).
  • Besprenkel een bakplaat met olijfolie en strooi daar peper, tijm, rozemarijn, laurier en knoflook over.
  • Leg de tomaten op de bakplaat met de bolle kant naar boven.
  • Bestrooi ze met peper, tijm, knoflook. laurier en rozemarijn.
  • Sprenkel er olijfolie er over en laat ze ca. 7 uur drogen in een oven van 90 graden, zo mogelijk ovendeur op een kleine kier.

Uitrusting

Oven

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1stuk | Calorieën: 3kcal | Koolhydraten: 1g
4.50 van 2 stemmen

Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *