Gevulde Courgette met Tomaat en Gehakt

Gevulde Courgette met Tomaat en Gehakt

Recept voor Gevulde Courgette met Tomaat en Gehakt.

Gevulde Courgette met Tomaat en Gehakt

Recept voor het bereiden van Gevulde Courgette met Tomaat en Gehakt
Passieve Tijd20 uur
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 2 personen
Calorieën: 878kcal

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 knoflookteentje
  • 1 ui
  • 250 gram lamsgehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0,5 eetlepels tomatenpuree
  • 2 tomaten
  • 60 ml Yoghurt
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • peterselie
  • Peper
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • Kook de courgettes in hun geheel in gezouten water gedurende 5 minuten; Snij de top eraf, schil eventueel, halveer en verwijder de pitten.
  • Snij de ui en knoflook in kleine stukjes; Hak de peterselie fijn en rasp de kaas. Pel en ontpit de tomaten en snij in kleine stukjes.
  • Doe de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Doe dan het gehakt erbij en laat rul bakken.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de tomatenpuree, de peterselie, de tomaten, de yoghurt en 2/3 van de kaas toe.
  • Werk af met peper en zout naar smaak.
  • Vul de courgettes en plaats in een ovenschaal. Strooi de overgebleven kaas erover.

Afwerking

  • Verwarm de courgettes gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden

Uitrusting

Oven

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 878kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 76g | Vet: 55g
4.50 van 2 stemmen

Voor een overzicht van alle hoofdgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *