Recept voor Gevulde Courgette met Tomaat en Gehakt.
Gevulde Courgette met Tomaat en Gehakt
Recept voor het bereiden van Gevulde Courgette met Tomaat en Gehakt
Porties: personen
Calorieën: 878kcal
Ingredients
- 2 courgettes
- 1 knoflookteentje
- 1 ui
- 250 gram lamsgehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 0,5 eetlepels tomatenpuree
- 2 tomaten
- 60 ml Yoghurt
- 50 gram Parmezaanse kaas
- peterselie
- Peper
- zout
Instructions
Voorbereiding
- Kook de courgettes in hun geheel in gezouten water gedurende 5 minuten; Snij de top eraf, schil eventueel, halveer en verwijder de pitten.
- Snij de ui en knoflook in kleine stukjes; Hak de peterselie fijn en rasp de kaas. Pel en ontpit de tomaten en snij in kleine stukjes.
- Doe de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Doe dan het gehakt erbij en laat rul bakken.
- Haal de pan van het vuur en voeg de tomatenpuree, de peterselie, de tomaten, de yoghurt en 2/3 van de kaas toe.
- Werk af met peper en zout naar smaak.
- Vul de courgettes en plaats in een ovenschaal. Strooi de overgebleven kaas erover.
Afwerking
- Verwarm de courgettes gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
Uitrusting

Oven
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 878kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 76g | Vet: 55g
Voor een overzicht van alle hoofdgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.