Rijstsalade

Rijstsalade

Recept voor Rijstsalade

Een rijstsalade kun je fris maken en is een ideale bijgerecht voor bij de barbecue en koud buffet. Tegelijkertijd ook vullend genoeg om apart als maaltijd te eten.

Rijstsalade

Recept voor het maken van Rijstsalade
Totale tijd50 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 8 personen
Calorieën: 323kcal

Ingrediënten

  • 375 gram rijst
  • 3 sneetjes ananas uit blik
  • 150 gram hesp dikke snede
  • 150 gram emmentaler in een blokje
  • 1 klein blikje erwtjes
  • 1 klein blikje maïs
  • 4 el mayonaise
  • kerriepoeder

Instructies

  • Kook de rijst en laat afkoelen.
  • Meng dan de mayonaise door de rijst.
  • Snij de ananas in stukjes en doe, samen met een beetje sap, door de rijst.
  • Voeg de erwtjes en maïs toe aan salade.
  • Snij de ham en de emmentaler in kleine blokjes en voeg eveneens toe aan de salade
  • Kruid (lichtjes) naar smaak met kerriepoeder
  • Bewaar in frigo tot opdienen

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 323kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwit: 14g | Vet: 8g
4 van 7 stemmen

Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *