Recept voor Rijstsalade
Een rijstsalade kun je fris maken en is een ideale bijgerecht voor bij de barbecue en koud buffet. Tegelijkertijd ook vullend genoeg om apart als maaltijd te eten.
Rijstsalade
Recept voor het maken van Rijstsalade
Porties: personen
Calorieën: 323kcal
Ingrediënten
- 375 gram rijst
- 3 sneetjes ananas uit blik
- 150 gram hesp dikke snede
- 150 gram emmentaler in een blokje
- 1 klein blikje erwtjes
- 1 klein blikje maïs
- 4 el mayonaise
- kerriepoeder
Instructies
- Kook de rijst en laat afkoelen.
- Meng dan de mayonaise door de rijst.
- Snij de ananas in stukjes en doe, samen met een beetje sap, door de rijst.
- Voeg de erwtjes en maïs toe aan salade.
- Snij de ham en de emmentaler in kleine blokjes en voeg eveneens toe aan de salade
- Kruid (lichtjes) naar smaak met kerriepoeder
- Bewaar in frigo tot opdienen
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 323kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwit: 14g | Vet: 8g
Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier