Recept voor Italiaanse Aardappelsalade.
Een lekkere en frisse aardappelsalade is een ideale aanvulling bij tal van gerechten. Gebruik een vastkokende aardappel zoals de Charlotte of Nicola.
Het is aan te raden de aardappelen in de schil te koken.
Italiaanse Aardappelsalade
Recept voor het bereiden van Italiaanse Aardappelsalade
Porties: personen
Calorieën: 194kcal
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 3 tomaten
- 5 zwarte olijven
- 125 gram Champignonnen
- 5 cl olijfolie
- peper
- zout
- oregano
Instructies
- Kook de aardappelen in licht gezouten water. Schil de aardappelen en laat ze afkoelen.
- Snij de aardappelen dan in stukjes.
- Emondeer de tomaten, verwijder de zaadjes en concasseer. Voeg toe aan aardappelen.
- Pers de knoflook met lookpers.
- Maak de champignonnen schoon met borsteltje, verwijder steeltjes en snij in 4 stukjes.
- Bak de champignonnen aan in pan met de olijfolie en de knoflook. Voeg toe aan aardappelen.
- Snijd de olijven in dunne schijfjes en voeg toe aan salade.
- Kruid met peper, zout en oregano.
- Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
- Bewaar in frigo tot opdienen.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 194kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwit: 5g | Vet: 3g
Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier