Recept voor Peer Belle Hélène
Een nagerecht genoemd naar de mooiste vrouw van het klassieke Griekenland: Helena van Troje
Peer Belle Hélène is een klassiek Frans nagerecht, met in witte wijn gepocheerde peren, met chocoladesaus. Je kan ze met een bolletje vanille-ijs serveren.
Peer Belle Hélène
Recept voor het bereiden van Peer Belle Hélène
Porties: personen
Calorieën: 516kcal
Ingrediënten
- 0,5 liter vanille-ijs
- 2 peren
- 100 gram suiker
- 100 gram donkere chocolade
- 10 cl room
- 20 gram boter
- pistachenoten
- 1 citroen
- 10 cl witte wijn
- enkele muntblaadjes
Instructies
Voorbereiding
- De peren schillen en halveren. Het klokhuis verwijderen.
- Een gecorceerde siroop maken door de suiker bij de witte wijn te doen. Een beetje citroensap erbij.
- De peren pocheren in de siroop.
- Peren laten afkoelen.
Afwerking
- Chocolade en room smelten (in bain-marie).
- Boter er bij doen en goed roeren.
- Op een warm bord de chocoladespiegel gieten.
- Peer in waaiervorm snijden en op chocolade plaatsen. Beetje suiker op peer doen.
- Bovenaan een bol ijsroom plaatsen.
Notities
Eventueel nog wat pistachenoten over de saus verdelen.
Eventueel nog slagroom op het ijs plaatsen.
Eventueel nog slagroom op het ijs plaatsen.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 516kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwit: 2g | Vet: 18g
Voor een overzicht van alle nagerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.