Recept voor pannenkoeken.
Een pannenkoek is een gerecht bestaande uit meel, ei en melk en wat zout, dat in een koekenpan met verhitte vetstof wordt gebakken. Hoewel tegenwoordig ook andere varianten bestaan, werden pannenkoeken oorspronkelijk van half boekweitmeel en half tarwemeel gebakken. Sommigen maken een kunst van het omdraaien van een pannenkoek en werpen de pannenkoek vanuit de pan omhoog om hem weer omgedraaid in de pan terug te vangen. Pannenkoeken worden vaak opgerold of opgeplooid gegeten met zoete of hartige vulling. Men kan ze zowel warm als koud eten.
Pannenkoeken
Recept voor het maken van Pannenkoeken
Porties: stuks
Calorieën: 87kcal
Ingrediënten
- 2 eieren
- 200 gram tarwebloem
- 1 eierdooier
- 5 dl volle melk
- 40 gram gesmolten boter
- zout
- boter voor het bakken
Instructies
Voorbereiding
- Maak een kuiltje in de bloem. Doe er de 2 eieren en de eierdooier in.
- Voeg er ook de melk aan toe en roer nu alles voorzichtig door elkaar met een vork.
- Doe er dan de gesmolten boter bij, alsook het zout en klop goed door elkaar.
- Giet nu het beslag door een zeef en laat minstens 15 minuten rusten in de ijskast.
Afwerking
- Verwarm een koekenpan (of gietijzeren pan). Doe er een beetje boter bij. Giet het teveel aan boter af en doe dan een pollepel beslag in de pan. Draai de pan tot de bodem volledig bedekt is. Laat even bakken tot deeg vast is.
- Draai om en laat nog even bakken.
- Herhaal dit tot alle beslag op is.
Uitrusting
Notities
Aan het beslag kan je smaakmakers toevoegen zoals vanille of rum.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 87kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 4g | Vet: 7g
Voor een overzicht van alle nagerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.
hoeveel en welke bloem gebruik je? (staat niet vermeld bij de ingrediënten)
Bedankt Bea om mij op deze fout te wijzen. Het gaat om 200 gram tarwebloem (dit is normale patisseriebloem). Recept werd aangepast