Recept voor chocoladeparfait.
Een parfait is ijs dat zonder ijsmachine of regelmatig omscheppen gemaakt kan worden. Bij ‘gewoon’ ijs moet je de massa telkens omscheppen maar een parfait zet je na bereiding gewoon in een koelkastdoos in de diepvries en binnen 3 uur heb je een ‘snijdbaar’ ijs.
ChocoladeParfait
Recept voor het maken van ChocoladeParfait
Porties: personen
Calorieën: 516kcal
Ingrediënten
- 2,5 dl slagroom
- 170 gram chocolade 70 % cacao
- 75 gram eiwitten
- 70 gram fijne kristalsuiker
- 30 gram dextrose
Instructies
Voorbereiding
- Klop de slagroom tot er stijve pieken opstaan. Zet hem in de koelkast
- Smelt de chocolade in de microgolf in de ontdooistand.
- Zet de eiwitten en suiker in een andere kom au bain marie en klop tot dat de suiker gesmolten is en het mengsel warm aanvoelt (50 graden).
- Neem de pan van het vuur en blijf kloppen (nu eventueel met electrische mixer) tot je een stevig schuim bekomt waarbij de pieken rechtop blijven staan.
- Spatel 1/3 van het eiwitschuim door de chocolade. Spatel dan de rest van het schuim erdoor, gevolgd door de slagroom. Blijf rustig spatelen zodat er zoveel mogelijk lucht behouden blijft.
- Bekleed een plastic of metalen vorm met plasticfolie en verdeel het mengsel erin. Strijk de bovenkant glad en zet minstens 3 uur in de vriezer.
Afwerking
- Haal de parfait uit de vriezer. Verwijder de folie en snij in plakken.
Uitrusting

Diepvries

Mixer
Notities
Combineer dit met chocoladeschuim of geef er geklopte slagroom bij.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 516kcal | Koolhydraten: 53g | Eiwit: 6g | Vet: 32g
Voor een overzicht van alle nagerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.