Chocoladeschuim

Chocoladeschuim

Recept voor Chocoladeschuim of espuma van chocolade. Een gemakkelijkere manier om heerlijke chocolademousse te maken is er niet.

Espuma is het Spaanse woord voor schuim. Deze schuimrecepten zijn er in talloze variatie.

Chocoladeschuim

Recept voor het bereiden van Chocoladeschuim
Passieve Tijs2 uur
Totale tijd2 uur 15 min
Gang: Nagerecht
Keuken: Modernistisch
Porties: 6 personen
Calorieën: 178kcal

Ingrediënten

  • 200 gram melkchocolade
  • 15 cl melk

Instructies

  • Smelt de chocolade met de melk in de microgolf in de laagste stand.
  • Meng goed.
  • Druk de massa nu door een fijne zeef en doe in de sifon.
  • Sluit de sifon en doe er een patroon in terwijl de massa nog heet is.
  • Schud en leg circa 2 uur in de koelkast.

Uitrusting

Sifon
Fijne zeef

Notities

Combineer met de chocoladeparfait.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 178kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 3g | Vet: 12g
4.67 van 3 stemmen

Geef een reactie