Recept voor Chocoladeschuim of espuma van chocolade. Een gemakkelijkere manier om heerlijke chocolademousse te maken is er niet.
Espuma is het Spaanse woord voor schuim. Deze schuimrecepten zijn er in talloze variatie.
Chocoladeschuim
Recept voor het bereiden van Chocoladeschuim
Porties: personen
Calorieën: 178kcal
Ingrediënten
- 200 gram melkchocolade
- 15 cl melk
Instructies
- Smelt de chocolade met de melk in de microgolf in de laagste stand.
- Meng goed.
- Druk de massa nu door een fijne zeef en doe in de sifon.
- Sluit de sifon en doe er een patroon in terwijl de massa nog heet is.
- Schud en leg circa 2 uur in de koelkast.
Uitrusting

Sifon

Fijne zeef
Notities
Combineer met de chocoladeparfait.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 178kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 3g | Vet: 12g