Recept voor Roomijs zonder Eieren.
Sinds de 17de eeuw wordt in Europa roomijs gemaakt, te beginnen in Italië en over Europa verspreid via de Fransen. Vruchtenpulp wordt gemengd met room en au bain marie gekoeld met ijs. Men ging eigeel toevoegen aan het recept, en dit wordt French style genoemd. De Amerikaanse tegenhanger zonder ei heet Philadelphia style.
Roomijs zonder Eieren
Recept voor het bereiden van Roomijs zonder Eieren
Porties: personen
Calorieën: 313kcal
Ingrediënten
- 550 ml melk
- 40 gram melkpoeder
- 200 ml room
- 150 gram suiker
- 50 gram dextrose of glucose of druivesuiker
- 10 gram maizena
Instructies
Voorbereiding
- Meng de droge ingrediënten: de suiker, de dextrose, de melk in poedervorm en de maizena.
- Doe de room bij de melk en warm op. Wanneer dit mengsel 30 graden heeft, doe er dan de droge ingrediënten bij. Verwarm verder tot 85 graden. Laat zo twee minuten verder garen.
- Doe het vuur uit en laat nog twee minuten staan.
- Giet nu de vloeistof over in een kom. (Eventueel kunt u niet smaakelementen toevoegen).
- Laat afkoelen in bak met koud (ijs)water.
Afwerking
- Wanneer het mengsel afgekoeld is, klop het dan met de mixer nog een 5-tal minuten op om een nog homogener mengsel te verkrijgen.Doe het dan in een ijsmachine om af te draaien.
Uitrusting
Ijsmachine
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 313kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwit: 4g | Vet: 14g
Voor een overzicht van alle nagerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.