Recept voor Witte Chocoladeijs.
Witte chocolade is chocolade die geen cacaopoeder bevat, maar suiker, cacaoboter, melkpoeder en vanille. Het is doorgaans gebroken wit qua kleur.
Witte chocolade bevat geen vaste cacaobestanddelen. Tijdens het productieproces van witte chocolade worden de donkergekleurde vaste bestanddelen van de cacaoboon gescheiden van het vet (cacaoboter), net als bij melk- en pure chocolade, maar die bestanddelen worden later niet weer samengevoegd. Hierdoor mist witte chocolade de antioxidanten en andere stoffen die karakteristiek zijn voor melk- en pure chocolade, zoals thiamine, riboflavine, theobromine en fenylethylamine. Vaak worden de smaak- en geurstoffen uit de cacaoboter verwijderd om de sterke smaak ervan te verminderen.
Witte Chocoladeijs
Ingrediënten
- 500 ml melk
- 100 gram suiker
- 1 vanillestokje
- 3 eidooiers
- 300 ml slagroom
- 200 gram witte chocolade
Instructies
- Snij de vanillestok in twee. Doe die in een kom bij 400 ml melk en de helft van de suiker en laat dit koken.
- Haal het merg uit de stokken en doe het merg bij het melkmengsel.
- Klop de andere helft van de suiker met de eieren en de dooiers wit.
- Als de melk kookt: Doe VAN het VUUR AF de melk bij het eier-suikermengsel.
- Doe dan dit mengsel op het vuur en roer a la nappe. Niet meer koken.
- Doe de chocolade bij de resterende 100 ml melk een laat op een zacht vuurtje smelten
- Doe het chocolademengsel bij de melk en laat afkoelen in bak met koud (ijs)water.
- Wanneer het mengsel afgekoeld is, roer dan de half opgeklopte room erdoor draai het af in een ijsmachine
Uitrusting

En wat doen we met de slagroom? Goed recept…
En excuus, Note to self: GOED lezen René!
🙂