Er zijn duizenden recepten voor het maken van Pizzadeeg . Dit is een heel rudimentaire versie. Het vochtigheidspercentage is slechts 55% wat aan de lage kant is. Door het lage vochtigheidspercentage is dit deeg geschikt voor een houtoven, minder voor een gewone keukenoven waar de temperatuur heel wat lager is en het deeg daardoor langer moet bakken en meer vocht verliest.
Pizzadeeg
Een heel eenvoudig recept voor het maken van Pizzadeeg
Porties: bolletjes van 230 gram
Calorieën: 440kcal
Kostprijs per portie: 0,5 €
Ingrediënten
Voor moederdeeg
- 5 gram verse gist
- 25 gram lauw water
- 20 gram bloem type 00
Voor deeg
- 600 gram bloem type 00
- 310 gram lauw water
- 5 gram zout
Instructies
- Maak een papje voor het moederdeeg: Meng de gist met het lauw water en de bloem.
- Laat 30 minuten rusten.
- Voeg het zout toe aan het moederdeeg, evenals de 600 gram bloem en 310 gram water en meng dit in de kneedbeker van mixer gedurende 7 minuten het moederdeeg met overige elementen.
- Maak bolletjes van 230 gram voor dikke bodems voor pizza's in Napolitaanse stijl of 180 gram voor dunne bodems voor pizza's in Romeinse stijl.
- Bedek met een vochtige doek.
- Laat minstens 6 uur rusten (minstens tot dubbele omvang).
Uitrusting
Deegmixer
Voedingswaarden per Portie
Serving: 225g | Calorieën: 440kcal | Koolhydraten: 90g | Eiwit: 12g | Vet: 1g
Voor andere soorten pizzadeeg op de site Een beetje Beter, klik hier.
Maak ik zeker
Kan ik nog andere recepten krijgen aub . Vind het wel intresant
Ik zal in het vervolg zeker nog recepten over pizzadeeg publiceren. U kunt die dan vinden onder https://eenbeetjebeter.be/overzicht-gerechten/deegbereidingen/
U kunt ook altijs pizza inttikken op de hoofdpagina van de site.