Pizzadeeg

Pizzadeeg

Er zijn duizenden recepten voor het maken van Pizzadeeg . Dit is een heel rudimentaire versie. Het vochtigheidspercentage is slechts 55% wat aan de lage kant is.

Pizzadeeg

Een heel eenvoudig recept voor het maken van Pizzadeeg
Voorbereidingstijd1 uur
Rusttijd6 uur
Totale tijd7 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pizzadeeg
Porties: 4 bolletjes van 230 gram
Calorieën: 440kcal
Kostprijs per portie: 0,5 €

Ingrediënten

Voor moederdeeg

  • 5 gram verse gist
  • 25 gram lauw water
  • 20 gram bloem type 00

Voor deeg

  • 600 gram bloem type 00
  • 310 gram lauw water
  • 5 gram zout

Instructies

  • Maak een papje voor het moederdeeg: Meng de gist met het lauw water en de bloem Voor moederdeeg. Meng ook het zout er door.
  • Laat 30 minuten rusten.
  • Voeg het zout toe aan het moederdeeg, evenals de 600 gram bloem en 310 gram water en meng dit in de kneedbeker van mixer gedurende 7 minuten het moederdeeg met overige elementen.
  • Maak bolletjes van 230 gram voor dikke bodems voor pizza's in Napolitaanse stijl of 180 gram voor dunne bodems voor pizza's in Romeinse stijl.
  • Bedek met een vochtige doek.
  • Laat minstens 6 uur rusten (minstens tot dubbele omvang).

Uitrusting

Mixer

Voedingswaarden per Portie

Serving: 225g | Calorieën: 440kcal | Koolhydraten: 90g | Eiwit: 12g | Vet: 1g
4 van 2 stemmen

Voor andere soorten pizzadeeg op de site Een beetje Beter, klik hier.

3 gedachten over “Pizzadeeg”

Geef een reactie