Kamado aansteken

Hoe een kamado aansteken

Hoe een kamado aansteken ? Op zich niet zo moeilijk. En allicht zijn er verschillende manieren om dit te doen. Ik doe het als volgt: Zet zowel de bovenste als onderste luchtschuif helemaal open. Daarna vul je de kamado voor ongeveer de helft met blokken houtskool. Nestel de houtskoolstarter(s) tussen de kolen. Wij verkiezen aanmaakwokkels boven -blokjes. Probeer boven de wokkels een luchtschacht te bouwen.

Wanneer je wil grillen dien je de blokjes te verspreiden over de houtskool (3 blokjes volstaan meestal). Voor low&slow gebruik is het beter om je te beperken tot één hotspot.
Steek de houtskoolstarter aan met een lange lucifer of lange aansteker. Een crème-brulée brander kan ook.

Het is de bedoeling dat de vlammen die ontstaan de omliggende houtskool aansteken. Wanneer er veel witte rook opstijgt vanuit de wokkels dien je de luchtschacht iets groter te maken zodat de wokkels meer zuurstof krijgen.

Zodra er meerdere kolen branden, sluit je het deksel van de grill en laat je de bovenste en onderste ventilatieopeningen volledig open. Als u gebruik maakt van indirecte warmte, installeer dan eerst de warmtereflector en installeer dan eventuele kookoppervlakken die voorverwarmd moeten worden voordat u het deksel sluit. Hierdoor kunnen deze elementen ook op temperatuur komen.

Controleer de thermometer gedurende minstens 20 minuten. Zodra de kamado de gewenste temperatuur heeft bereikt, sluit u de ventilatieopeningen gedeeltelijk om die temperatuur te handhaven.

Klik hier voor een aantal van mijn recepten die ik een een kamado bereid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *