Homemade Ginger Ale

Huisgemaakte Ginger Ale

Hier een recept voor het maken van Ginger Ale.

Gember heeft tonnen voedingsstoffen en mineralen waardoor het uitstekend geschikt zou zijn om ontstekingen te bestrijden. Het is rijk aan vitamine A, C, E en diverse B-vitaminen. Maar gember bevat ook belangrijke mineralen zoals magnesium, fosfor en zink.
Andere voedingsstoffen zijn bètacaroteen, calcium en natrium.

Huisgemaakte Ginger Ale

Recept voor het zelf bereiden van een gezond bruisend drankje op basis van gember
Bereidingstijd10 min
Passieve tijd2 d 1 uur
Totale tijd2 d 1 uur 10 min
Gang: dranken en sapjes
Keuken: Modernistisch
Porties: 8 glazen van 25 cl
Calorieën: 7kcal
Kostprijs per portie: 0,25 €

Ingrediënten

Voor de siroop

  • 50 gram gember geschild en geraspt
  • suiker naar smaak
  • 15 cl water om de gember-suiker siroop te maken

Overige

  • 1 gram droge droge gist
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 liter water om uit te lengen

Instructies

  • Maak de siroop: Verwarm het water voor de siroop op het fornuis en voeg gember en suiker toe. Laat dit eventjes koken tot alle suiker opgelost is.
  • Dek het potje af en haal van het vuur af. Laat een uur trekken.
  • Giet dit mengsel vervolgens door een zeef waarbij u de rest van de vloeistof bewaart. Druk de vaste stoffen in de zeef om zoveel mogelijk siroop te krijgen. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Verdeel de siroop over twee flessen van één liter en voeg er het citroensap, water en gist aan toe.
  • Sluit de fles af en schud zachtjes. Bewaar de flessen 48 uur op kamertemperatuur. Schud in die tijd af en toe met de flessen.
  • Bewaar na 48 uur de flessen in de koelkast.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 25cl | Calorieën: 7kcal | Koolhydraten: 1.3g | Eiwit: 0.1g | Vet: 0.1g
3.5 van 2 stemmen

Geef een reactie