Dit is een recept voor het bereiden van Kip in Rendangsaus in de slowcooker. Dit Indonesische stoofpotje is vrij populair in Nederland, in België is het veel minder gekend.
Rendang is een van de karakteristieke gerechten van de Minangkabause keuken en het wordt meestal ter ere van de gasten bij ceremoniële bijeenkomsten (huwelijken, adatceremonieën e.d.) geserveerd. Het gerecht is ook populair in Singapore en Maleisië en wordt ook daar gebruikt bij feestelijke gelegenheden. Hoewel rendang buiten Indonesië vaak omschreven wordt als een curry, lijkt een echte rendang niet op een curry.
Kip in Rendangsaus
Ingrediënten
- 3 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel sambal oelek
- 4 cm verse gember
- 75 gram gezouten cashewnoten
- 2 theelepel kurkuma
- 0,5 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 2 eetlepels arachideolie
- 200 ml kokosmelk
- 1 kippenbouillontablet
- 2 stengels citroengras
- 1 limoen
- 800 gram kippedijfilet
Instructies
- Schil de limoen en bewaar schil en vruchtvlees apart.
- Pel de sjalotjes, snijd ze in stukken en doe ze in de mixer. Pel de tenen knoflook en doe die ook on de mixer, samen met de sambal. Schil de gember, snijd in stukjes en doe die ook in de mixer samen met de cashewnoten, kurkuma, komijn,koriander en de olie. Maal glad.
- Doe nu het mengsel uit de mixer en doe dit samen met de kokosmelk, de verkruimelde kippenbouillontablet, de kippedijfilet, het citroengras en de limoenschil in de slowcooker. Roer een keer door zodat alles gelijkmatig is verspreid en laat 5 uur stoven op de lage stand. Roer na 3 uur een keer door.
- Haal de limoenschillen en het citroengras uit de saus. Snijd de geschilde limoen in partjes en serveer bij de kip in rendangsaus.
Uitrusting
Notities
Voedingswaarden per Portie
Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die in een slowcooker of crockpot klaargemaakt worden, klik hier. Voor een overzicht van alle hoofdgerechten, klik hier.