Varkenshaasje met Witloof-Passendale saus

Een lekker, maar calorierijk recept voor het bereiden van varkenshaas. De saus kan uiteraard ook gereserveerd worden met andere soorten vlees zoals varkensgebraad, schnitzel, cordon blue of zelfs met steaks.

Het varkenshaasje kan eventueel sousvide bereid worden. Zie hier voor een recept om dit te doen.

Varkenshaasje met Witloof-Passendale saus

Smakelijke bereiding van varkenshaasje met witloof en een rijke kaassaus
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 2 personen
Calorieën: 1000kcal

Ingrediënten

  • 1 varkenhaasje van 400 gram
  • 100 gram Passendale kaas
  • 400 gram witloof
  • 125 ml culinaire room
  • 30 gram (bak)boter

Instructies

Voorbereiding

  • Verwijder van het witloof de harde stukken en snij in schilfers
  • Doe de helft van de boter in een pan met deksel. Laat smelten en voeg de witloof toe.
  • Laat ongeveer 10 minuten bakken met deksel op de pan.
  • Verwijder het deksel en laat nog ongeveer 5 minuten bakken zonder deksel tot het witloof gekarameliseerd is.
  • Doe dan de in schilfertjes gesneden kaas bij het witloof en laat smelten.
  • Voeg dan de room toe.

Afwerking

  • Doe de overige helft van de boter in een pan en bak het varkenshaasje, ongeveer 8 minuten per kant.
  • Haal het varkenshaasje uit de pan en laat 5 minuten rusten alvorens in schijfjes te snijden.
  • Terwijl het vlees rust, doe het braadvocht van het vlees bij de vooraf bereide saus, meng goed door elkaar en verwarm de saus.
  • Doe de saus op een bord en leg de sneetjes varkenshaas half over de saus.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 1000kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 83g | Vet: 72g
5 van 1 stem

1 gedachte over “Varkenshaasje met Witloof-Passendale saus”

  1. Pingback: Sousvide bereid Varkenshaasje - Een Beetje Beter

Geef een reactie